ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

MČR 8. tříd: Přerov na závěr podlehl Plzni v prodloužení, celkově skončil čtvrtý

MČR 8. tříd: Přerov na závěr podlehl Plzni v prodloužení, celkově skončil čtvrtý
H r .   K r á l o v é – Náročný program zápasů na Mistrovství republiky v Hradci Králové zakončil tým Zubrů nedělním vystoupením proti Plzni. Na třetí místo se již Přerované nemohli posunout, a tak hráli alespoň o příčku čtvrtou. Zubrům se dvakrát podařilo smazat soupeřův náskok a znovu došlo na dělbu bodů. Vítěze přineslo prodloužení, ve kterém se radovala Plzeň. Zisk jednoho bodu ale Přerovu na čtvrté místo stačil.
MČR5, neděle 29.3.2015
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
2:3p
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Popelka (Krupa), 44. Popelka (Vohrabal) – 10. Lang (Přikryl), 36. Lang (Přikryl), 65. Lang (Přikryl). Rozhodčí: Matúška – Zmeškal, Ovsík. Vyloučení: 8:7, navíc Löffler (Plzeň) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 18:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Rachůnek – Lukačka, Mlčák, Vohrabal, Popelka, Šimanský, Dobša, Indrák, Mohapl, Barveníček, Krupa, Šafránek, Antoníček
Bruk – Houdek, Hosnédl, Löffler, Kovařík, Matějček, Jarošík, Hacaperka, Balín, Lang, Reisnecker, De Sousa, Mužík, Staněk, Šeba, Pechr, Kolář, Přikryl, Karbulka, Princl

Komentář k zápasu

Oba celky zažily velmi zajímavý vstup do zápasu. Nejprve se sám na bránu řítil přerovský Petr Antoníček, jehož pokus byl však zneškodněn dojíždějícím obráncem indiánů Matějem Matějčekem. O pár sekund později zase unikl do brejku plzeňský Martin Lang, jemuž pokus o první branku klání nevyšel. Hosté poté měli o něco větší převahu ve hře, čehož zužitkovali v 10. minutě, když se v samostatném úniku prosadil Martin Lang - 0:1.

Plzeň se následně nechávala často vylučovat a Přerov si tak vynutil silný tlak na soupeře, z kterého ani tentokrát nevstřelil vyrovnávající gól. K dispozici měl dokonce minutu a půl dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Přesto zůstávali Západočeši ve hře pět na pět silnějším mužstvem, o čemž přihlížející diváky přesvědčili v první periodě jednobrankovým náskokem.

Také zatáček druhého dějství začal pěkně zostra. K vidění bylo několik hraničních bodyčeků do oblasti kolene nebo se zdvyženými lokty, které sudí nakonec nechal být. Přesto Plzeňští svého soupeře znovu viditelně přehrávali ve všech směrech. Pálili na vynikajícího Matěje Rachůnka střelu za střelou a prakticky se hrálo pouze na jedné straně hřiště.

Vyrovnání přišlo až ve 32. minutě, kdy se Zubr Adam Popelka protancoval západočeskou obranou a zavěsil kotouč do levé šibenice – 1:1. Indiáni však ukázali své kvality dalším gólem ve 36. minutě, když se po ztracení útočného pásma Přerova dostal do samostatného úniku Martin Lang, který precizně zakončeným blafákem do bekhendu vstřelil svoji druhou branku v utkání – 1:2. Zbytek druhého dějství se opět odehrával před Matějem Rachůnkem.

Přerov se zpočátku třetí třetiny snažil o srovnání stavu zápasu. To se mu nakonec povedlo ve 44. minutě díky druhému gólu Adama Popelky, jemuž se podařilo dorazit střelu Denise Vohrabala – 2:2. Hokej poté nabral jiné obrátky.

Hrálo se na obou stranách, přičemž oba celky měly k dispozici několik zajímavých příležitostí. Za Přerovské to byl osamocený Adam Popelka před bránou, u Plzně zase velmi dobře sehrané početní výhody. Vyhrocené utkání muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se trefil po nahrávce Filipa Přibyla zpoza brány Martin Lang, jenž tak pečetil výhru Plzně a svůj hattrick zároveň.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Pro nás to bylo velmi těžké utkání, protože jsme odehráli pátý zápas v pátém dnu s málo hráči a měli jsme za sebou těžký zápas z předchozího dne. První třetina byla velmi ospalá, jelikož jsme nedokázali dostat hráče do pohybu. Museli jsme proto po ní zvýšit na hráče hlas, abychom jsme se trochu nastartovali. Kluci do toho pak šli všemi možnými silami, za což jsme vybojovali zaslouženou remízu.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Měli jsme obrovské množství střel, které jsme neproměnili. Soupeř v tomto zápase vybojoval minimum z maxima a my můžeme být rádi alespoň za dva body.