ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

MČR 8. tříd: Zubři hodně potrápili pražskou Spartu, ze zápasu berou jeden bod

MČR 8. tříd: Zubři hodně potrápili pražskou Spartu, ze zápasu berou jeden bod
H r . K r á l o v é – V programu čtvrtého dne na Mistrovství republiky se starší žáci Zubrů postavili proti pražské Spartě, která bez jediné ztráty suverénně vedla průběžnou tabulku. Přerov však dokázal protivníka z hlavního města výrazně potrápit. Nadšeně hrající tým Zubrů minutu a půl před koncem vyrovnal a získal jeden bod. Pražané si díky využité přesilovce v prodloužení připsali dva.
MČR4, sobota 28.3.2015
HC Sparta Praha - HC ZUBR Přerov
HC Sparta Praha - HC ZUBR Přerov
4:3p
(1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Čížek (Pšenička), 29. Bureš, 37. Gluzman (Haš), 63. Haš (Čermák) – 19. Popelka (Antoníček), 31. Popelka (Šafránek), 59. Indrák (Popelka, Antoníček). Rozhodčí: Místecký – Coubal, Ovsík. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Škorpík – Lis, Kapoun, Vandirek, Bureš, Krchňák, Kostrhún, Haš, Przymula, Pšenička, Čermák, Kasanda, Šubert, Škvarek, Urban, Gluzman, Hašek, Čížek, Simon
Rachůnek – Lukačka, Mlčák, Vohrabal, Popelka, Šimanský, Indrák, Mohapl, Barveníček, Krupa, Šafránek, Antoníček

Komentář k zápasu

Pražané od začátku zápasu nasadili vysoké tempo. Soupeře dobruslovali a jen zřídka ho pustili z jeho třetiny. Do první šance Přerova se dostával Petr Antoníček, ale byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Přerovský útočník zvolil kličku do bekhendu, ale Škorpík jeho úmysl přečetl. Sparta pokračovala v obléhání Rachůnkovy branky, ale jednička Zubrů předváděla jeden pohotový zákrok za druhým.

V 19. minutě se do úniku dral sparťanský Michal Simon, ale trefil pouze boční síť. Toho ihned využil Antoníček, který se zmocnil puku a vyslal do brejku volného Adama Popelku, který svůj únik završil krásnou kličkou mezi nohy brankáře – 0:1. Holešovický tým ale nechtěl dopustit, aby po třetině, ve které určoval tempo on, odcházel do kabiny jako prohrávající tým. A přesně 5 vteřin před koncem prvního dějství se mu podařilo srovnat. Dobrý přehled a o hře předvedl před brankou důrazný Marcel Čížek a vyrovnal na 1:1.

Přerov se ve druhé části zlepšil a hra se vyrovnala. Chvílemi i Zubři Spartu přehrávali, ale byli to opět hráči v rudém, kdo šel do vedení. Jan Bureš střílel od modré čáry a jeden z přerovských obránců nechtěně tečoval puk do protipohybu brankáře – 2:1. Hosté ale nepřestávali v útočných výpadech a podařilo se jim vyrovnat. Mezi kruhy dostal nahrávku Adam Popelka, který našel místo nad Škorpíkovou lapačkou – 2:2.

I nadále se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, ale oba brankáři odváděli dobrou práci. Nerozhodný stav ale přece jen do konce třetiny nevydržel. Důrazný Simeon Gluzman si počínal v brankovišti velice dobře a vrátil vedení na stranu Sparty – 3:2.

Protože Moravané prohrávali o jeden gól, dalo se očekávat jejich usilovné snažení o vyrovnání. Hned od začátku 3. třetiny se Přerov dostával do šancí, ale Spartu držel fantastický Škorpík v brance. Ve 48. minutě se na sparťanského brankáře hnal osamocený Mohapl, ale maskovaný muž si jeho pokus pohlídal.

S postupem času přerovský tlak uvadal a i díky přesilovým hrám se do šancí začala dostávat i pražská Sparta, ale ani ona nedokázala své šance využít. V poslední dvouminutovce přišel očekávaný nápor hostů, který přinesl své ovoce. V 59. minutě se z dorážky se z předbrankového prostoru prosadil Daniel Indrák a srovnal tak stav utkání na 3:3. Remízové skóre tak poslalo utkání do prodloužení.

Prodloužení přineslo několik šancí Přerova, ale rozhodující nakonec vyloučení Vohrabala v 63. minutě. Ihned po vhazování totiž dostal puk na modrou čáru Martin Hugo Haš a ten přesně mířenou střelou rozhodl o tom, že vítězství se přiklonila na stranu Sparty – 4:3

Ohlasy trenérů

Jiří Kročák (HC Sparta Praha): Počítali jsme s tím, že to bude těžké utkání, protože Přerov je v poslední letech pravidelný účastník finálové skupiny. Od začátku do konce se to potvrzovalo, byli jsme trochu nespokojeni, protože v naší hře byla zbytečná nervozita. Ve finále jsme v prodloužení vyhráli. Pro nás je to ale ztráta bodu, protože jsme se přijeli obhájit 1. místo. Uděláme vše pro to, aby se nám to povedlo.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Do dnešního utkání jsme nastupovali s vědomím toho, s kým hrajeme. Věděli jsme, že Sparta je favoritem nejen dnešního zápasu, ale celého turnaje. Byli jsme povzbuzeni výsledkem a předvedenou hrou v předchozím utkání s Vítkovicemi a do zápasu jsme šli samozřejmě s pokorou, ale se zdravým sebevědomím. Myslím, že jsme zvolili správnou taktiku a před hráči svého týmu musím smeknout, protože z důvodu zranění čtyř klíčových hráčů, kteří nám vypadli před turnajem, hrajeme v malém počtu a vzhledem k tomu že to byl čtvrtý zápas ve čtvrtém dnu a i přesto jsme dokázali s tak silným soupeřem držet krok. Odvedli jsme poctivou práci.