Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

MČR 8. tříd: Na budějovický Motor tým Zubrů nestačil, podlehl mu o pět gólů

MČR 8. tříd: Na budějovický Motor tým Zubrů nestačil, podlehl mu o pět gólů
H r .   K r á l o v é – Mládežnické mistrovství republiky v Hradci Králové mělo na programu zápasy druhého dne. Přerov se odpoledne v hlavní Fortuna Aréně snažil zastavit budějovický Motor. Ten se však hned od začátku rozjel na plné obrátky a vypracoval si po první třetině výrazný náskok. Zubři z něj po změně stran kousek umazali, ale pak už se dále trefovali pouze Budějovičtí, kteří nakonec přerovský tým zdolali 6:1.
MČR2, čtvrtek 26.3.2015
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Čížek (Toman, Bernat), 15. Toman (Procházka), 19. Beránek (Dekret), 29. Toman, 35. Dekret (Dvořák J.), 60. Procházka (Toman) – 25. Šafránek (Dobša). Rozhodčí: Král – Pechánek, Kleprlík. Vyloučení: 7:6, navíc Mlčák (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Dvořák M. – Procházka, Šťastný, Dekret, Voráček, Dvořák J., Janoušek, Mojžíš, Brousek, Fríd, Grossmann, Beránek, Welser, Toman, Bartoš, Hrubec, Bernat, Šuhaj, Čížek
Rachůnek (21. Postava) – Zeman, Lukačka, Mlčák, Svozil, Vohrabal, Popelka, Šimanský, Dobša, Indrák, Mohapl, Barveníček, Krupa, Šafránek, Antoníček

Komentář k zápasu

Hned během prvních minut měli přerovští mladíci velkou šanci otevřít skóre – zahráli si totiž minutu a 34 vteřin dvojnásobné přesilovky. Scházel jim však potřebný tlak do branky, budějovický gólman dorážky nepřipouštěl. A jeho tým pak naopak předvedl, jak se s takovou šancí nakládá. Početní výhodu pět na tři využil na konci desáté minuty dorážející Jakub Čížek.

Motor se tím dostal na koně a aktivita mu vydržela i do dalších minut. Nevadilo mu, ani když šel do čtyř, ve vlastním oslabení totiž zvýšil náskok nádhernou individuální akcí Matěj Toman. A ještě do první přestávky inkasovali Zubři potřetí. Brankář Matěj Rachůnek toho moc neviděl, když od modré čáry vystřelil Martin Beránek, a kotouč se zastavil až v síti. Budějovičtí tak vyhráli první část 3:0 a vybudovali si prakticky rozhodující náskok.

Rachůnka nahradil do druhé třetiny Michal Postava, Přerov nastoupil z kabiny poměrně aktivně. A za to se po čtyřech minutách dočkal odměny, když z dorážky prostřelil gólmana Jan Šafránek. Soupeř na to reagoval oddechovým časem, aby hru aspoň trochu zklidnil.

A to se Jihočechům povedlo. Navíc ještě do poloviny utkání znovu odskočili, Matěj Toman bleskově objel branku a radoval se podruhé v utkání. Po několika nepřesných verdiktech hlavního rozhodčího navíc přerovští bojovníci opět putovali do tří a i když se téměř minutu bránili úspěšně, nakonec dostal do brány tečovanou střelu Petr Dekret – 5:1.

Na přelomu druhé a třetí třetiny mohli Zubři zkorigovat skóre v dvojici přesilových her. Kombinace jim nescházela a soupeře dostali pod tlak, ve finální fázi však stále ke gólu kousek chyběl. Své schopnosti ve vlastnm oslabení mohl naopak znovu prokázat Toman, jenž si brousil zuby na hattrick, ale bekhendový blafák mu Postava vychytal.

Přestože poslední třetina byla na branky nejchudší, diváci se rozhodně nenudili. Oba týmy naplno dohrávaly souboje, k tomu přišly třeba šance budějovického Hrubce před prázdnou klecí či samostatný únik Petra Antoníčka. Skóre mohl za přerovské barvy zkorigovat i Jan Šafránek, ale nakonec to byl soupeř, kdo uzavřel gólový účet zápasu. Rychlou akci zakončil Štěpán Procházka a Zubři ve svém druhém představení na turnaji prohráli vysokým rozdílem 1:6.

Ohlasy trenérů

Aleš Dvořák (HC Motor České Budějovice): Bylo vidět, že jsme makali jako jeden tým. Kluci si šli za vítězstvím, bojovali, blokovali střely a pomáhali si. Byli pořád hladoví. Nenechali jsme soupeře vydechnout, protože jsme věděli, že týmy, které jsou tady na turnaji, nejsou zvyklé prohrávat a hrát pod tlakem. Šli jsme po soupeři agresivně, a to byl jeden klíčů k úspěchu. Na turnaji není slabého soupeře, my jsme tady prakticky jako outsider. Zaměřili jsme se na přesilovky a fungovalo to, kluci stříleli, neukvapovali se s přihrávkami. A to bylo dneska znát.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Soupeř byl dnes lepší ve všech činnostech a zaslouženě zvítězil. Zápas jsme si prohráli hlavně nedůrazem před vlastní brankou.