Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů v Karviné nezaváhal, po slabším začátku zaslouženě zvítězil

Junioři: Tým Zubrů v Karviné nezaváhal, po slabším začátku zaslouženě zvítězil
K a r v i n á – Junioři už mají zajištěnou vstupenku do finálové skupiny první ligy, ještě však dohrávají základní část. K poslednímu mači venku nastoupili na kolbišti Karviné, kde sice měli pomalejší začátek, ale pak již přebrali otěže zápasu, začali střílet góly a soupeře zcela zaslouženě porazili. Poslední duel před startem finálovky odehrají juniorští Zubři již v pondělí, kdy od 19:00 nastoupí doma v derby proti Prostějovu.
21.kolo, neděle 23.11.2014
HK Karviná - HC ZUBR Přerov
HK Karviná - HC ZUBR Přerov
3:5
(1:0, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 10. Kurowski (Hranoš, Ščurek), 34. Ondráček, 47. Kasperlík (Czylok) – 30. Kubal (Helešic, Siegel), 34. Šťastný R. (Šťastný D., Kratochvíl Š.), 46. Kratochvíl Š. (Šťastný R., Kratochvíl M.), 52. Helešic, 54. Helešic (Müller). Rozhodčí: Czubaj – Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 26:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Motálek – Ondráček, Kalus, Kasperlík, Vlček, Czylok, Kurowski, Procházka, Piechaczek, Ščurek, Kurnik, Václavík, Pacas, Hranoš, Němec, Škorpík
Sekula – Šťastný R., Duda, Kundrátek, Novák, Smolka, Rusňák – Helešic, Kratochvíl Š., Kratochvíl M. – Pecha, Kubal, Müller – Šťastný D., Siegel, Zavřel

Komentář k zápasu

Brzké nedělní utkání začalo v poměrně ospalém tempu. Přerov byl papírovým favoritem, ale na ledě to především v první třetině nebylo příliš znát. Skóre zápasu se poprvé pohnulo v polovině úvodní části. Jakub Kurowski nahodil kotouč před branku Přerovských, kde si jej smolně srazil do vlastní sítě hostující obránce.

Přerov si první velkou šanci připravil v jedenácté minutě utkání. Matouš Kratochvíl nejprve od mantinelu hledal Helešice, který netrefil. Poté ten samý hráč přihrál Šimonu Kratochvílovi, jehož rána se otřela o tyč a skončila mimo.

Karviná se snažila praktikovat jednoduchý hokej a spoléhat na rychlé protiútoky. Po jednom takovém těsně minul Kasperlík. Zubři málem vyrovnali v závěru úvodního dějství. Zavřel se krásně natlačil, ovšem jeho rána levý horní roh netrefila.

Do druhé části vstoupil po změnách v sestavě úplně jiný Přerov. Jeho hráči začali více bruslit a střílet. Karvinští najednou nevěděli, kam dřív skočit. Odměnou hostům za jejich aktivitu byla vyrovnávající branka v polovině utkání. Pavel Kubal sebral odražený kotouč a překonal ležícího Motálka. Zubři po vstřelené nepolevili a dále pokračovali v aktivně hře.

Obrat ve skóre zařídil kapitán mužstva Roman Šťastný, který nádherně projel soupeřovou obranou a zavěsil nechytatelně nad lapačku. Vedení přerovským juniorům vydrželo však pouze minutu. Ve středním pásmu se ke kotouči dostal Patrik Ondráček, přebruslil své strážce a se štěstím prostřelil Sekulu.

V poslední části Zubři již jasně dominovali. Znovu do vedení je dostalo duo Kratochvílů. Matouš Kratochvíl se krásně uvolnil a z mezikruží vypustil tvrdý projektil, který za Motálkova záda dorazil Šimon Kratochvíl. Karviná však ještě jednou dokázala vyrovnat. Nejdůrazněji si na brankovišti počínal Ondřej Kasperlík a dotlačil puk za Sekulu.

Přerovské juniory ovšem inkasovaná branka na cestě za vítězstvím nezastavila. Jednogólový náskok jim vrátil střelou do horního rohu Martin Helešic. Ve čtrnácté minutě to bylo už o dva góly. V přesilové hře si volný kotouč našel opět Martin Helešic a propasíroval ho do karvinské klece. V závěru zápasu si přerovští svůj náskok pohlídali a zaslouženě sebrali tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Zápas jsme vyhráli zaslouženě. Po nevýrazné první třetině se naše hra podstatně zlepšila a od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem. Vítězství mohlo být větší, ale Karviné výborně zachytal brankář. Pochvalu zaslouží starší dorostenci Filip Rusňák a Denis Šťastný, kteří odehráli první utkání za juniorku a vedli se velice dobře.