ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři výborně napravili páteční porážku, Havířov dostal naloženo osm gólů!

Junioři výborně napravili páteční porážku, Havířov dostal naloženo osm gólů!
H a v í ř o v – Nedělní čtvrté kolo juniorské ligy zavedlo přerovský tým do Havířova, kde si chtěli Zubři spravit chuť po páteční porážce. To se jim skutečně podařilo a navíc soupeři nadělili osm gólů! Přerov šel za vítězstvím hodně disciplinovaným výkonem a již během druhé části začínalo být rozhodnuto. V poslední třetině už domácí jen kosmeticky stav korigovali na konečných 3:8. Juniory nyní čeká volný termín a v neděli 28. září doma vyzvou Hodonín.
4.kolo, neděle 21.9.2014
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
3:8
(1:3, 0:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Caruk (Kurovský), 54. Caruk (Polak E.), 60. Graca (Polak E.) – 7. Dostálek, 7. Siegel (Tomaník), 15. Tomaník (z trestného střílení), 26. Müller (Tomaník), 31. Školoud (Rajnoch), 33. Tomaník, 37. Šťastný (Školoud), 44. Dostálek (Rajnoch, Duda). Rozhodčí: Fiala – Ganger, Konvička. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 25:43. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:8, 3:8.
Gerža (41. Kostka) – Gawlas, Graca, Heinzl, Bahounek, Regoš, Dudek, Spálovský, Polak E., Vyčesaný, Křibík, Caruk, Staš, Balasz, Kurovský, Hendrych, Lejčko
Grigárek – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Duda, Novák, Daniš, Smolka, Podepřel – Rajnoch, Školoud, Dostálek – Gremlica, Helešic, Zavřel – Kubal, Siegel, Tomaník – Müller, Pecha, Ministr

Komentář k zápasu

O úvodní šanci zápasu se postaral havířovský Hendrych, který ale Grigárka mezi betony nepřekonal. To Zubři zahrozili mnohem důrazněji, když Ministrovu střelu ostře dorážel Gremlica. Zakrátko Přerov nevyužil přesilovku, ale zoufat vůbec nemusel. Sedmá minuta mu totiž vyšla skvěle. Nejdříve při závaru dorazil kotouč za Geržu Vlastimil Dostálek a po 21 vteřinách střelou o tyčku zvyšoval David Siegel na 2:0.

Zubři byli i nadále aktivní, zatímco domácí během dalších minut zahrozili jen střílejícím Křibíkem. Na konci 15. minuty se potřetí změnilo skóre ve prospěch Přerova. Unikající Pavel Tomaník byl totiž podražen a z trestného střílení nedal Geržovi šanci. S blížícím se závěrem udeřil také Havířov, když využil chyby přerovské obrany, a tak Martin Caruk pohodlně před Grigárkem zakončil.

Se startem druhé třetiny měl Přerov výhodu přesilovky, leč neproměnil ji. Další góly Zubrů ale na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 26. minutě se krásnou střelou nad Geržovo rameno prosadil Jakub Müller a v polovině utkání slavila úspěch spolupráce prvního útoku, kterou Petr Školoud zakončil doklepnutím do poloprázdné klece.

O chvíli později se AZet mohl vrátit zpátky do zápasu, jenže Grigárek bravurně zneškodnil tutovku téměř osamoceného Křibíka. Nedáš – dostaneš, otřepané pravidlo se tak znovu ujalo platnosti, a to hned dvakrát. Průnikem po křídle a nekompromisním zakončením k tyči zvýšil vedení Zubrů Pavel Tomaník a zanedlouho v přesilovce Roman Šťastný parádní ranou poslal kotouč do kasy Havířova posedmé.

Do třetí periody nasadili domácí brankářského náhradníka Kostku, který se také musel činit. Nejdříve však Zubři nabídli soupeři přesilovku, tu ale střílející Graca a Křibík neproměnili. Modrožlutí poté zahrozili důrazným Helešicem, úspěšný byl ale až po chvíli Vlastimil Dostálek, jehož pěkná střela stav upravila na 1:8!

Za výrazného vedení Zubři v závěru mírně zvolnili, proto mohl Havířov kruté skóre alespoň částečně korigovat. Necelých sedm minut před koncem doklepl kotouč za Grigárka z bezprostřední blízkosti Martin Caruk a poslední gólový moment přišel z hole Daniela Gracy, který z prostoru mezi kruhy využil přesilovku.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Máme citelnou marodku a tak dnes museli hrát i starší dorostenci, kteří za sebou mají dva těžké zápasy. Na Přerov v této sestavě vůbec nemáme. Nicméně mě mrzí, že jsme od první minuty nebyli v pohybu a chyběla nám bojovnost. Konečných osm branek pramení z toho, že jsme utkání už dopředu vzdali. Na takové soupeře musíme podat nadstandardní výkon. Věřím, že se nám do příštího víkendu vrátí marodi a taky se nám podaří dotáhnout doplnění týmu novými hráči.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jsme spokojení jak s hrou, tak i výsledkem. Vyhráli jsme zaslouženě, protože první dvě třetiny jsme byli jasně lepší. Jen ve třetí třetině jsme si to trochu pokazili zbytečnými fauly. Vím, že domácím chybělo několik hráčů, naopak my jsme byli kompletní. A i když v prvních třech kolech soutěže jsme nebyli spokojeni se hrou a disciplínou, dnes si to všechno výborně sedlo. Kluci si dokázali, že když nebudou sedět na trestné lavici, jsou schopni porazit každého. Výsledek nás nesmí ukolébat, jdeme si za svým cílem, být do čtvrtého místa.