ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři: Tým Zubrů udělal z jasného utkání v Brně vlastní vinou velké drama

Junioři: Tým Zubrů udělal z jasného utkání v Brně vlastní vinou velké drama
B r n o – Prvoligová soutěž juniorů už najela na svůj tradiční program, proto po pátečním první kole ihned následovalo nedělní druhé. Zubři se v něm představili na ledě brněnského Warrioru, kde vedli už o čtyři góly a měli průběh téměř pod kontrolou, ale celou řadou faulů v konci druhé periody, povolili soupeři vrátit se zpátky do zápasu. Z kraje třetí části pak Brňané dokonce snížili na 3:4, ale to bylo z jejich strany už vše. Přerov poté další šance nevyužil a odvezl si Brna těsné vítězství.
2.kolo, neděle 14.9.2014
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Staněk (Růžička), 40. Polzer (Kment, Huml), 41. Mytiska (Vágner) – 4. Školoud, 14. Rajnoch, 25. Dostálek (Školoud), 29. Dostálek. Rozhodčí: Held – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 11:12, navíc Kundrátek (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Školoud (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
Holub – Vágner, Mytiska, Huml, Ščerban, Sabol, Sedlák, Jánošík, Růžička, Marcello, Křenek, Polzer, Staněk, Zechmeister, Svoboda, Nossek, Kment
Vlach – Mašíček, Šťastný R., Duda, Novák, Kundrátek, Daniš, Smolka, Podepřel – Helešic, Gremlica, Rajnoch – Školoud, Müller, Dostálek – Pecha, Kubal, Zavřel – Siegel

Komentář k zápasu

Z první třetiny uběhlo pouhých deset vteřin a domácí „Válečníci“ mohli získat vedení. Před kasou totiž nepříjemně doráželi Růžička se Svobodou. Zubři zahrozili posléze Gremlicou a zakrátko jim k úvodní trefě pomohla fatální chyba brankáře Holuba. Po jeho ledabylé rozehrávce se kotouč odrazil od konstrukce brány přímo na volného Petra Školouda, který nemohl minout.

Modrožlutí poté měli tutovku dokonce v oslabení, když vyrazil do sóla Dostálek, ale trefil jen brankářovu hruď. Také Brňané se však mohli postarat o zápis do gólové listiny, střílející Svoboda ovšem narazil na Vlachovu vyrážečku. Slovo si tak vzali opět Zubři a zásluhou Michala Rajnocha šli na 2:0. Přerovský útočník využil zmatku brněnské obrany a v souboji s Holubem nekompromisně pověsil puk pod horní tyčku.

Akci jako přes kopírák měl Rajnoch i na začátku druhého dějství, to však místo střely zvolil kličku a neuspěl. Přerované pak ubránili oslabení a zasadili soupeři třetí úder. Vlastimil Dostálek se při spolupráci se Školoudem nijak neukvapil a po kličce s přehledem zakončil. Z přerovského tlaku vybočila v této pasáži jen nepříjemná teč Křenkovy střely, se kterou si brankář Vlach poradil.

Když těsně před polovinou zápasu Vlastimil Dostálek střelou zvýšil už na 4:0, zdálo se, že Zubři hladce kráčí za vítězstvím. Ale opak byl pravdou. Celá řada zbytečných faulů, kdy dva byly dokonce oceněny vyšším trestem, totiž postavila domácí znovu na nohy. Nejdříve snížil Jiří Staněk, který sklepl u brány kotouč a devět vteřin před druhou sirénou, kdy se Přerov bránil ve třech, upravil stav na 2:4 osamocený Daniel Polzer.

Ve dvojnásobném oslabení pokračovali Zubři ještě na začátku třetí třetiny a Brno se ještě více přiblížilo na dostřel. Pěknou střelou k tyči totiž rozjásal střídačku Warrioru Matyáš Mytiska. Stažení přerovského náskoku na minimum mohlo být pro domácí vzpruhou, ti však při snaze o vyrovnání několikrát faulovali a také pro Zubry se naskytla přesila pěti proti třem.

Od modré dvakrát pálil Mašíček a jednou Šťastný, ale Holub se mezi třemi tyčemi činil. Nepřekonal jej ani v další přesilovce Gremlica, kterému skvěle naservíroval kotouč přímo před kasu Rajnoch. A když ani Zavřel z blízkosti netrefil, přišla poslední možnost Brňanů při hře bez brankáře. Tu ale už Přerov bez potíží zvládl a za výhru 4:3 si připsal do tabulky další tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Bartoněk (HCM Warrior Brno): Se soupeřem, jako je Přerov, by bylo otočení výsledku z 0:4 asi malým zázrakem. Já jsem ale na kluky hrdý, že i přes ten nepříznivý stav šli pořád do soupeře naplno. Pak jsme měli k vyrovnání hodně blízko. Je pravda, že nám to soupeř nabídl svou neukázněností, na druhou stranu ale vyhrál zaslouženě. Přehrával nás a vstřelil góly po našich individuálních chybách.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Do poloviny zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem a naše vedení mohlo být ještě výraznější. Potom jsme však udělali sérii faulů, kterou jsem snad nezažil ani v hráčské kariéře, abychom hráli šest minut v kuse ve třech. Poslední třetina už byla spíše o bojovnosti. Když jsme byli v pěti, tak jsme si vytvořili šance, ale nevyužili jsme je, proto ten zápas byl až do konce otevřený. Pokud budeme i v dalších zápasech takhle nedisciplinovaní, tak na to doplatíme a bude nás to hodně mrzet.