ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři: Tým Zubrů s Hradcem opět prohrál, velký tlak nad soupeřem nestačil

Junioři: Tým Zubrů s Hradcem opět prohrál, velký tlak nad soupeřem nestačil
P ř e r o v – Finálová část juniorské ligy napsala o pátečním večeru už sedmé kolo, v němž Zubři doma vyzvali k boji Hradec Králové. Svému soupeři chtěli oplatit nedávnou porážku, jenže i tentokrát neuspěli. Lvi vytěžili z minima maximum a dlouho odolávali tlaku Zubrů, který byl, zejména ve druhé třetině, obrovský. Přerov ve třetí části dokázal vyrovnat, ale na třetí gól už odpověď nenašel. S Hradcem tak junioři opět padli. V neděli nastoupí na ledě suverénní Poruby.
25.kolo, pátek 17.1.2014
HC ZUBR Přerov - Královští lvi Hradec Králové
HC ZUBR Přerov - Královští lvi Hradec Králové
2:3
(0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 43. Mašíček (Kebza, Gazda), 44. Kubal (Řezáč) – 10. Šeps (Žemlička), 40. Procházka (Nedvídek, Žemlička), 49. Bartoň (Ouzký) . Rozhodčí: Trombík – Bojda, Mikler. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Grigárek – Tomiga, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Duda, Běhal – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Nohál – Kubal, Němec, Siegel
Bernart – Matějček, Suk, Ouzký, Rejl, Kulhánek, Souček, Bezděk, Skála, Procházka, Nedvídek, Žemlička, Šeps, Kastner, Bartoň, Klemenc, Hlavatý, Tvrdík

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu byl jasně v režii Přerova, který výborným pohybem dělal soupeři nepříjemnosti. Skóre se však Zubrům otevřít nepodařilo. Kebza se mezi betony neprosadil a Čelko o chvíli později přestřelil. Hradec měl úvodní šanci až v sedmé minutě, ale Grigárek byl připraven a po Klemencově střele ukryl puk v lapačce.

Kvůli dvěma faulům pak přerovská ofenzíva opadla a dvojnásobné oslabení Zubři nepřežili. Tři vteřiny před jeho skončením zůstal u tyče volný Daniel Šeps a Grigárek byl tentokrát bez šance. Ještě do konce prvního dějství hráli klasickou přesilovku domácí a brankář Bernart musel zasahovat proti Čelkovi.

Stejný hráč přerovského týmu měl další šanci na startu druhé periody, ale po najetí k bráně byl znovu úspěšný gólman Hradce. To Grigárek v tomto čase moc práce neměl, ohrožoval ho pouze Nedvídek, avšak bez efektu. Zubři naopak šance počítali v rychlém sledu, bohužel ale ani jedna radost nepřinesla. V přesilové hře střílel Kebza do Bernartova betonu, Nohál minul a Mašíčkova povedená rána od modré čáry rozezněla tyčku.

Přerov soupeře hodně mačkal před bránou, ale v poslední minutě druhé třetiny pro něj přišel hodně krutý moment. Hradec využil špatné přihrávky k přečíslení, které s přispěním Grigárkova betonu úspěšně zakončil Michal Procházka.

Zubři tak měli už dvougólové manko, ale střeleckou smůlu ve třetí části zcela po zásluze prolomili. V přesilovce vznikl před Bernartem závar a dorážka Dominika Mašíčka mezi betony znamenala snížení. O minutu později bylo na přerovské střídačce ještě veseleji. Pavel Kubal využil Řezáčovu rychlou přihrávku a střelou k tyči vyrovnal na 2:2.

Královští lvi reagovali oddechovým časem, který sice obraz hry nezměnil, ale přesto hostům přinesl opětovné vedení. Přerov při útočení zapomněl na zadní vrátka, proto na Grigárka uháněl Martin Bartoň a jednoduše gólmana Zubrů prostřelil. Tuto ztrátu už domácí dohnat nedokázali. Minutu před koncem se pokusili o power play, ale brankář Bernart už kotouč za svá záda nepustil.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Poslední domácí zápas s Krkonošemi nám vůbec nevyšel, proto jsme ho chtěli dnes napravit. Bohužel nás však po celých šedesát minut provázelo neproměňování šancí. Inkasovali jsme první gól v oslabení ve třech a ve druhé třetině jsme soupeře jasně přestříleli. Po vyrovnání přišla individuální chyba a závěru už jsme neměli potřebné štěstí. Bylo to oboustranně kvalitní utkání, nám však chyběla výraznější koncovka.