Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Skvělý vstup do play-off! Mladší dorost uspěl ve Zlíně a doma může sérii rozhodnout

Skvělý vstup do play-off! Mladší dorost uspěl ve Zlíně a doma může sérii rozhodnout
Z l í n – Po nadstavbové části ELIOD Extraliga mladšího dorostu okamžitě přešla do play-off. Čtvrtfinále se Zlínem navíc Zubři odstartovali na výbornou! Přerov s velmi dobře chytajícím brankářem Postavou předvedl výkon založený na obrovské bojovnosti a naprosto zaslouženě vyhrál 4:1. Berani sice ve finiši druhé třetiny nepříznivé skóre snížili, ale to bylo vše. Série na dvě vítězství se přesouvá do MEO Arény, kde mohou Zubři už v úterý rozhodnout o postupu do semifinále.
ČF1, neděle 18.3.2018
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 40. Riedl (Handl, Frömel) – 18. Chytil (Zeman, Kleniar), 36. Kuncek (Šilhavý), 43. Fencl (Ryšavý, Zábranský), 52. Ryšavý (Fencl). Rozhodčí: Antonín – Šustr, Husák. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Lekeš – Liss, Šindelek, Hoferek, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš – Kopčil, Frömel, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Hrazdira, Martinec, Bachánek, Macík
Postava – Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč – Štíbr, Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Chytil, Jobánek, Šilhavý

Komentář k zápasu

Úvod zápasu postrádal větší šanci, vše se ale změnilo od 6. minuty, kdy Zlín začal hrát přesilovku. Ta se Beranům zdvojnásobila a před Postavou bylo rušno. Gólman Zubrů si však výborně poradil jak se střelou Riedla, tak i s dorážkou Handla. Zahrozili ovšem i Přerované. Nejprve Chytil pálil těsně vedle pravé tyče a pak Kuncek v přečíslení s Kleniarem zakončoval do brankáře.

Poté měli Zubři velké štěstí. Šindelek totiž střílel přes clonící klubko hráčů od modré a kotouč orazítkoval levou tyčku. Ve 12. minutě hrál pro změnu přesilovku Přerov a gól v ní visel doslova na vlásku. Ryšavý důrazně projel před bránu, kde se puk odrazil k Petrovi, ten ale ve snaze jej doklepnout nepřetlačil obránce Šindelka.

Další příležitost už ale byla gólová a tým Zubrů vedl. Obránce Zeman vystřelil od modré čáry a po teči Filipa Chytila puk skončil v bráně. V závěru mohli hosté svůj náskok zvýraznit. Kleniar ujel do brejku, Lekeše ale kličkou neoklamal.

Začátek druhého dějství patřil Beranům, brankář Postava si však i nadále počínal skvěle. Pochytal dvě dorážky v podání Bachánka, které doslova volaly po gólu. V dalších minutách ale byli častěji v útoku přerovští borci. Ryšavý neuspěl se svým drzým průnikem zpoza brány a v přesilovce Chytil po příklepu Kleniara zakončoval vedle.

Ve 36. minutě se už ale Přerov znovu radoval. Lukáš Kuncek se Šilhavým prchli do přečíslení a první jmenovaný to vzal na sebe. Rychlou akci zakončil parádní střelou nad Lekešovu vyrážečku. Dvougólové vedení však Zubři do konce třetiny neudrželi. Zlín snížil v přesilové hře zásluhou Vojtěcha Riedla, který propálil Postavu.

Hned po startu třetí periody mohli mít Zubři vedení o dvě branky zpátky, jenže Chytil nedokázal před brankou přehodit už ležícího Lekeše. V následné přesilovce měli další šance. Kleniarovi však nevyšla klička a Raška o pár vteřin později minul. Nakonec to ale vyšlo, když se zblízka z dorážky prosadil Jan Fencl. Zlín mohl korigovat v přesilovce, tu však velmi bojovní Přerované ubránili.

A místo závěrečného dramatu definitivně rozhodli, když si skvěle na hranici brankoviště počínal Martin Ryšavý a Lekeše překonal mezi betony. Přerov tak zvítězil 4:1 a ve druhém utkání už může stvrdit postup do další fáze.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Na zápas jsme se poctivě připravovali. V první třetině jsme byli aktivnějším týmem a drželi jsme se toho, co jsme chtěli hrát. Měli jsme více šancí a ten náš náskok mohl určitě být i výraznější. Ve druhé třetině se hra srovnala. Škoda toho gólu v poslední minutě. Ten domácí chvíli nakopl, ale třetí třetinu jsme znovu zvládli výborně. Dali jsme rychle třetí gól a čtvrtý už pak soupeře definitivně zlomil.