ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost doma padl s Porubou, po utkání přezval pohár pro vítěze Regionální ligy

Starší dorost doma padl s Porubou, po utkání přezval pohár pro vítěze Regionální ligy
P ř e r o v – Už s jistotou první příčky a bez několika svých opor nastoupil starší dorost do předposlední bitvy nadstavbové části doma proti Porubě. O osudu duelu rozhodla hned první tercie, v níž Přerované čtyřikrát inkasovali. Pak sice svou hru zlepšili, jenže gólově se prosadili až z přesilovek v závěru. Skóre jen zkorigovali na 2:4. Po zápase starší dorost HC ZUBR Přerov převzal pohár pro vítěze Regionální ligy staršího dorostu, nadstavbové skupiny „M“. Závěrečný duel nadstavby odehrají svěřenci trenérského tria Verlík, Kudělka, Školoud v neděli v Opavě a pak už je čeká kvalifikace o postup do extraligy.
41.kolo, pátek 16.3.2018
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
2:4
(0:4, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 56. Vlček (Nesrsta), 57. Komačka (Koudela, Knápek) – 9. Béreš (Bořuta), 10. Brodek, 16. Stodůlka (Brodek), 20. Morávek (Pitucha). Rozhodčí: Šudoma – Kučera, Vodák. Vyloučení: 5:10, navíc Brodek (Poruba) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
Kocák (21. Machač) – Svozil, Tischer, Kopeček, Koudela, Vlček, Nesrsta – Frolek, Knápek, Komačka – Mynář, Ministr, Tarnoczy – Mrázek, Foltas, Kuba – Vohrabal, Smejkal, Peluha
Mrázek – Zajíc, Husák, Timura, Pliska, Becher, Pitucha – Vojtášek, Dlouhý, Anlauf, Krátký, Bořuta, Stodůlka, Béreš, Häring, Brodek, Vavřík, Morávek

Komentář k zápasu

Přerov si vypracoval v úvodu mače několik hodně nadějných šancí, gólovou příchuť však neměla ani jedna z nich. Osamocený Frolek hned v první minutě nastřelil tyčku, Kuba poté při odraženém kotouči minul bránu a Zubři navíc nezužitkovali ani přesilovou hru, ve které pálil Svozil.

A tak záhy udeřila Poruba. Úspěšný průnik Viliama Béreše a jeho zakončení mezi Kocákovy betony navíc odstartoval gólovou smršť Ostravanů. O chvilku později se totiž prosadil zblízka Jiří Brodek, poté z dorážky Daniel Stodůlka a čtvrtý gól zapsali hosté v přesilovce, kterou využili po střele Michala Morávka. Po první tercii tak Poruba vedla 4:0.

Od druhé části už hájil přerovskou svatyni Machač, který sledoval snahu Zubrů stáhnout gólové manko. To se málem povedlo Knápkovi, ale hodně vyjetý brankář Mrázek se stačil vrátit a prostor u pravé tyče pokryl. V polovině utkání mohla Poruba ještě více odskočit. Před bránou vznikl velký závar, avšak Machač střelu Bořuty a ostrou dorážku Anlaufa zneškodnil.

V závěru prostředního dějství hráli Zubři hned dvakrát během krátké chvíle přesilovku. Mrázek ale domácí střelce stále trápil. Několikrát však zasahoval s pořádnou dávkou štěstí.

Třetí třetinu načal rychlým únikem po křídle Vavřík, který se pak natlačil před Machače, ovšem u tyče ho nepřelstil. Poruba pak měla další příležitosti, ale s blížícím se koncem zápasu se začalo více hrát před její brankou. Napomohly k tomu i přesilovky Zubrů. Gólman Mrázek úspěšně odolával až do 56. minuty. To se totiž po Nesrstově střele dostal k dorážce Ondřej Vlček a snížil na 1:4.

O minutu později přišla další početní výhoda a Přerovanům tentokrát stačilo jen sedm vteřin. Střelu Koudely tečoval Petr Komačka a závěrečné tři minuty ještě slibovaly drama. Zubři už se však prosadit nedokázali, a tak poprvé v nadstavbové části silné Porubě podlehli.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme šli s vědomím, že jsme východní skupinu vyhráli, a tak jsme nastoupili v trošičku obměněné sestavě, než tomu bývá normálně. Někteří hráči tedy dostali volno, aby si vyřešili své věci, co se týče zejména zdravotního stavu. To ale neznamená, že bychom do utkání vstoupili nějak lehkovážně, právě naopak. Už jen z respektu a úcty k soupeři, který byl letos velkým favoritem na postup do extraligy, tak i z toho důvodu jsme chtěli zvítězit a vyzkoušet si některé taktické věci, to se nám ale zejména v té první třetině moc nepovedlo, kdy Poruba potrestala všechny naše chyby a zejména v té druhé polovině první části hodně dominovala. Museli jsem sáhnout k nějakým korekcím v sestavě a díky tomu se nám podařilo hru vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce se nám to také podařilo vyjádřit gólově, za což jsme rádi, protože alespoň ten výsledek nevypadá tak jednoznačně a trochu se zápas zdramatizoval. Prohrát jsme si asi zasloužili, s nulou ale určitě ne.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Přerov jsme určitě zaskočili zejména v první třetině, kdy jsme dokázali využít všechny naše šance. Jsme velmi spokojen i s druhou třetinou, protože jsme jí odehráli výborně zezadu a domácí jsme prakticky k ničemu nepustili. Závěr byl ale z naší strany zbytečný, nemůžeme si dovolit takové fauly a v takovém počtu, čímž jsme domácí posadili na koně, kteří rychle snížili na 2:4. Když to ale vezmu komplexně, tak jsme vyhráli naprosto zaslouženě.