Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Velká převaha k bodům nevedla, vítěznou šňůru staršího dorostu utnula Kroměříž

Velká převaha k bodům nevedla, vítěznou šňůru staršího dorostu utnula Kroměříž
K r o m ě ř í ž – Dlouhých třicet zápasů nepoznali starší dorostenci hořkou chuť porážky a pravidelně od konce září, kdy nezvládli nájezdy ve venkovním klání na půdě brněnské Techniky, odcházeli z ledu jako vítěz. Jenže každá série jednou končí. I přes výraznou střeleckou (52:18) a herní převahu Zubři prohráli v Kroměříži 2:5 a poprvé tak v sezoně nezískali ani bod.
38.kolo, neděle 4.3.2018
HK Kroměříž - HC ZUBR Přerov
HK Kroměříž - HC ZUBR Přerov
5:2
(0:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Kudlička (Pražan, Babulík), 23. Hubík, 28. Laciga (Apolenář, Tkadlec), 43. Kudlička, 60. Kudlička (Vyoral, Pražan) – 39. Wolf (Svozil, Nesrsta), 46. Wolf (Skopal). Rozhodčí: Hübl – Goňa, Pospíšil. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 18:52. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Fajgl – Babulík, Tkadlec, Mrázek, Vyoral, Uhlíř, Kytka, Kudlička, Hradil, Laciga, Kaňa, Apolenář, Hubík, Pražan, Ševčík
Machač – Nesrsta, Svozil, Kopeček, Peluha, Vohrabal, Vlček – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Kuba – Foltas, Smejkal, Mrázek

Komentář k zápasu

Přerov měl v úvodu zápasu aktivitu na své straně a často ohrožoval Fajglovu bránu, bohužel ale neúspěšně. Skóre nedokázal otevřít Skopal a krátce po něm z bekhendové střely ani Ministr. Domácí prvně zahrozili v šesté minutě, kdy v rychlém sledu měli dvě dobré příležitosti. Při střelách Hradila a Kudličky však byl na místě i brankář Machač.

Na konci desáté minuty chyběl Zubrům ke gólu jen malý kousek. Kopeček totiž po přechodu do útočného pásma nastřelil horní tyčku. Zbytek první periody se hrál v rychlém tempu bez přerušování. Modrožlutí ale i přes velkou aktivitu skórovat nedokázali.

Začátek druhé „dvacky“ vyšel Kroměříži, a to i gólově. Nejprve se po Pražanově přihrávce zpoza brány trefil mezi Machačovy betony Vojtěch Kudlička a za další minutu potrestal hrubou chybu v zubří defenzivě David Hubík. Přerované sice měli stále více ze hry, jenže přišel faul a soupeřův gól v přesilovce. Filip Laciga zvyšoval z mezikruží přesně pod horní tyčku už na 3:0.

V polovině utkání měli Zubři k dispozici dvě po sobě jdoucí početní výhody, Fajgl v kroměřížské svatyni však zasahoval s velkým štěstím proti brejku Kuby, střelám Svozila či dorážkám Skopala a Wolfa. Obrovský tlak Přerova navíc řešili domácí často zakázaným uvolněním. Snížit se povedlo Zubrům až těsně před koncem druhé třetiny při další přesilovce. V závaru před bránou se nejlépe zorientoval Petr Wolf a dorazil kotouč za Fajglova záda.

Třetí dějství otevřela obrovská šance stejného hráče, jenže Wolf tentokrát zacílil těsně vedle. Zubři soupeře dál svírali, ale Kroměříži stačil brejk po další chybě a bylo to 4:1. Vojtěch Kudlička nic velkého nevymýšlel a propálil Machače. Snížit mohl hned po chvíli zcela osamocený Ministr, jeho rána z hranice kruhu však šla nad bránu. Skórovat se podařilo až Petru Wolfovi, na jehož ránu do šibenice Fajgl nestačil zareagovat.

Přerov poté ubránil oslabení a dvougólové manko mohl stáhnout v přesilovce. Kotouč znovu létal ze všech stran směr kroměřížská brána, bohužel však do ní nespadl. V závěru už pak Zubrům nezbývalo nic jiného, než to zkusit bez brankáře, jenže riskantní tah nevyšel. Kotouče se zmocnil Vojtěch Kudlička a střelou do prázdné brány zkompletoval hattrick a navíc pečetil překvapivé vítězství Kroměříže.