Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost skolil i nepříjemnou Porubu! Rozhodla gólová smršť ve třetí třetině

Starší dorost skolil i nepříjemnou Porubu! Rozhodla gólová smršť ve třetí třetině
P ř e r o v – Dlouho očekávaný střet prvních dvou týmů tabulky, to byl páteční zápas staršího dorostu, ve kterém si to Přerov rozdal s Porubou. Ostravané toužili vrátit Zubrům nedávnou porážku a k tomu měli dobře nakročeno. Jenže třetí třetina průběh bojovného mače dokonale změnila! Modrožlutí stav skvěle otočili a nepříjemného soka ve třetím dějství srazili pěti góly. Ty jim zajistily důležité vítězství.
27.kolo, pátek 26.1.2018
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
6:2
(0:0, 1:2, 5:0)
Branky a nahrávky: 31. Komačka (Šimanský), 42. Komačka (Frolek), 43. Svozil (Navrátil), 49. Wolf (Navrátil), 59. Frolek (Komačka), 60. Skopal (Wolf) – 24. Stodůlka (Pitucha, Vavřík), 34. Bořuta (Bukowski). Rozhodčí: Obadal – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.
Machač – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Koudela, Vlček, Vohrabal, Peluha – Navrátil, Wolf, Skopal – Frolek, Šimanský, Komačka – Ryšavý, Ministr, Gorás – Mynář, Krul, J. Mrázek
K. Mrázek – Zajíc, Kroček, Husák, Timura, Krátký, Pliska, Pitucha, Vojtášek, Richtár, Bořuta, Bukowski, Dlouhý, Stodůlka, Béreš, Häring, Brodek, Vavřík, Morávek

Komentář k zápasu

Více práce měl v úvodní třetině přerovský brankář Machač. Během druhé minuty ho nepříjemnou střelou otestoval Brodek a záhy také Vavřík. Zubři poprvé zahrozili v minutě páté, kdy od modré vypálil Svozil a také Mrázek úspěšně zasáhl. Ostravané si poté udržovali mírnou převahu. V jedenácté minutě byli blízko otevření skóre, když se do úniku dostal Vavřík, ale Machač skvěle vytasil svoji lapačku. Tu pak použil ještě jednou, při spolupráci Bořuty a Béreše.

První dějství gól nepřineslo, ale v tom druhém se na přesnou trefu dlouho nečekalo. Navrátil sice Zubry v úniku nepotěšil, to Daniel Stodůlka porubský výběr ano. Dostal se za přerovskou obranu a puk zavěsil pod horní tyčku. Zubrům sice pak nevyšla přesilovka, ale krátce po ní už bylo vyrovnáno. Po buly se dostal kotouč na hůl Petra Komačky, který se zblízka nemýlil.

Radost z vyrovnání ale Přerovu dlouho nevydržela. Blesková akce po buly se totiž udála také na druhé straně. Bukowski připravil palebnou pozici pro Richarda Bořutu, který překonal Machače mezi betony. V závěru druhé periody měl vyrovnání na holi Skopal, jenže netrefil bránu, a tak po čtyřiceti minutách byli Zubři ve ztrátě.

Do třetí části ale Přerov nemohl vstoupit lépe. Nejprve přišlo vyrovnání, o nějž se postaral Petr Komačka, který z hranice kruhu poslal puk přesně nad Mrázkovo rameno a rychlý obrat na 3:2 zařídila využitá přesilovka. Po buly pálil od modré Stanislav Svozil a puk se zastavil až o síťku v Mrázkově svatyni.

Poruba poté začala kupit chyby. Jednu z nich udělal při rozehrávce brankář Mrázek, ale Navrátil u tyče nedokázal kotouč procpat do klece. Zakrátko však přišla další přesilová hra a Zubři soupeři odskočili. Ve zmatku před bránou se dostal k puku Petr Wolf a Mrázek už s jeho dorážkou nemohl nic dělat.

Ostravané poté zahrozili Brodkem, jehož střela i následná dorážka skončila v Machačově moci a tři minuty před koncem to zkusili bez brankáře. Risk jim však nevyšel. Komačkova střela sice mířila jen do tyče ale doklepnutí Romana Frolka už bylo úspěšné. V poslední minutě pak ještě Zubři přidali gól navrch. Při závaru se z dorážky prosadil Miroslav Skopal, který tak stanovil výsledek na konečných 6:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že nás čeká velice těžký zápas, protože Poruba má v týmu spoustu šikovných hráčů. My jsme byli herně v první třetině hodně ostýchaví. Kdyby ji soupeř vyhrál 3:0, tak by se nikdo nedivil. Skvěle nám zachytal brankář. Kluky jsme nabádali, ať nemají hlavy dole, ať pořád bojují. Podařilo se nám ve třetí třetině vyrovnat a pak rychle stav otočit v přesilovce. Poruba v závěru zkusila power-play a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Na to, jak jsme zápas rozehráli, je výsledek 6:2 vynikající. Jsou to pro nás zlaté body. V neděli nás čeká nepříjemná Opava, takže se na zápas musíme co nejlépe připravit.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Jsme hodně zklamaní z výsledku, protože zápas jsme měli dobře rozehraný. Po dvou třetinách jsme vedli 2:1. Nabádali jsme hráče, že nesmíme pustit soupeře do tlaku, ale bohužel byly tam hrubé individuální chyby, kterými jsme Přerov dostali zpátky do hry. Celé se nám to rozpadlo. Chtěli jsme zkusit s tím výsledkem pak ještě něco udělat, ale domácí už měli průběh pod kontrolou a dovedli zápas do vítězství.