ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři ani ve druhém utkání doma neuspěli, Poruba v závěru ubránila těsnou výhru

Junioři ani ve druhém utkání doma neuspěli, Poruba v závěru ubránila těsnou výhru
P ř e r o v – Venku sice byli junioři dosud dvakrát úspěšní, ale na domácím kolbišti zatím stále na výhru čekají. V utkání čtvrtého kola s Porubou sice Zubři stáhli dvougólové manko, ovšem doplatili na hodně zbytečná vyloučení. Podruhé už se jim ztrátu dohnat nepodařilo, přestože v závěru mače bojovali a při hře bez brankáře měli několik dobrých šancí. Po výsledku 3:4 si tak všechny body odvezli Ostravané.
4.kolo, neděle 2.10.2016
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
3:4
(1:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Ministr (Hrabica), 27. Hajšman (Skopal, Pecha), 51. Pecha (Hajšman, Skopal) – 14. Franz (Dang), 15. Gola (Malát), 39. Gola (Stach, Štěpán), 48. Vilček (Franz). Rozhodčí: Kašík – Dopitová, Loun. Vyloučení: 5:5, navíc Hrabica (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Fráner (Poruba) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.
Kanyicska – Hrabica, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Palacký – Müller, Ministr, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Adolf, Matuška, Horký – Galetka, Solař
Zavadil – Štěpán, Boháč, Ščurek, Široký, Slíž, Hranoš, Prepsl – Gola, Csabala, Dang, Malát, Stach, Vilček, Veselý, Bijota, Fráner, Franz, Kurnik

Komentář k zápasu

Lepší začátek si Zubři nemohli přát, už po čtyřech minutách totiž měla Poruba na kontě trojici menších trestů. Přesilovku pět na tři ovšem Přerov nesehrál vůbec dobře, jediným ohrožením Zavadilovy brány byla střela Ministra. Ostravané měli velkou šanci v závěru 10. minuty, ale Kanyicska ránu Vilčeka lapil.

O chvíli později už však nestačil na dobrou porubskou souhru, jejímž zakončovatelem byl Jonáš Franz. A když za další minutu prošel přes obranu Patrik Gola, byl stav rázem 0:2. Zubři ale dokázali ještě do konce první třetiny odpovědět. Tomáš Ministr si počínal důrazně a Zavadil musel vylovit kotouč ze své brány.

Druhá třetina nabídla hodně aktivní hru z obou stran. Navíc se v ní přiostřilo, a tak prakticky po každém přerušení došlo na strkanici. Zubři dobře ubránili oslabení a krátce po něm v závěru 27. minuty slavili vyrovnání. Podnikli rychlou akci, na jejímž konci byl Dominik Hajšman, který udělal Zavadilovi kličku a pohodlně poslal puk do brány.

Prostřední dějství okořenila i pěstní výměna názorů mezi Hrabicou a Fránerem, proto oba hráči putovali předčasně do sprch. Už se zdálo, že další gól druhá „dvacka“ nenabídne, ale opak byl pravdou. Situaci Zubrům zkomplikovala vyloučení. První přežili, ale druhé už Poruba potrestala brankou, kterou z dorážky zařídil Patrik Gola.

Třetí část začala početní výhodou Zubrů, jenže ta postrádala gólový efekt, a soupeř tak brzy trestal. Tomáš Vilček přebruslil obránce, natlačil se k bráně a u tyče procpal puk. Přerované ovšem zbraně nesložili. Naopak zabojovali a odměnou jim bylo snížení. Po skvělé práci Skopala za bránou se dostal puk přes Hajšmana na Daniela Pechu, který přehodil Zavadilův beton.

Poruba mohla znovu odskočit při důrazném zakončení Kurnika, ale Kanyicska v těžké pozici udržel puk těsně před čarou. Dvě a půl minuty před koncem zubří střídačka sáhla po oddechovém času a zkusila to bez brankáře. Obléhání hostující brány už ale kýžené vyrovnání nepřineslo, a tak výsledek 3:4 stanovil přísun všech tří bodů na konto Poruby.

Ohlasy trenérů

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Poruba byla velmi silným soupeřem, zahrála opravdu dobře. My jsme si zápas prohráli ve druhé třetině. Opět tam byly nesmyslné fauly, stejně jako minule s Frýdkem. Pokud se jich nevyvarujeme, tak prostě zápasy vyhrávat nebudeme. Musíme být v pěti a držet se naší hry. To jsme plnili až posledních dvacet minut, což je málo. Kluci v závěru bojovali, chtěli skóre ještě zvrátit, ale Poruba byla nakonec o ten jeden gól lepší.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Rozhodčí od úvodu nasadil svůj metr, s nímž jsme se však museli vypořádat. Hráli jsme v prvních minutách několik oslabení a hráče jsme nabádali, aby byli disciplinovaní. Od druhé třetiny už to byl pěkný hokej nahoru – dolů. Sice jsme odskočili na rozdíl dvou branek, ale samotný závěr nebyl dobrý. Domácí nás zatlačili a cítili možnost vyrovnání. Jednogólové vítězství jsme si však nakonec udrželi. Klukům bych rád poděkoval za bojovnost.