ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

První letošní juniorské derby patřilo Zubrům, z ledu Jestřábů si Přerov odvezl tři body

První letošní juniorské derby patřilo Zubrům, z ledu Jestřábů si Přerov odvezl tři body
P r o s t ě j o v – Juniorská liga už nabírá tempo, v pátek totiž ukrojila ze základní části třetí kolo, jehož šlágrem bylo hanácké derby. Po nepodařeném domácím utkání s Frýdkem toužili Zubři venku bodovat znovu naplno a to se jim podařilo. Z poměrně jasně vyvíjejícího se střetu s Jestřáby ovšem bylo drama. Přerované dvakrát vedli už o tři góly, ale nakonec vyválčili těsné vítězství 4:3.
3.kolo, pátek 30.9.2016
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 30. Nevřela (Pavel), 45. Vystavěl (Žilka, Nevřela), 49. Pavel (Vystavěl) – 5. Válek (Smolka, Hajšman), 18. Skříček (Müller, Ministr), 29. Hrabica (Čechmánek), 42. Pecha. Rozhodčí: Vrba – Sofka, Šustr. Vyloučení: 6:5, navíc Křesala (Prostějov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.
Barvík – Křesala, Navrátil, Štěrba, Žilka, Pěnčík, Bednařík, Vlček – Němec, Hejduk, Konečný, Pavel, Nevřela, Vystavěl, Hanáček, Lauryn, Skácel
Kanyicska – Hrabica, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Palacký – Müller, Ministr, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Adolf, Matuška, Horký – Solař

Komentář k zápasu

Souboj rivalů přinesl hned ze začátku aktivní hru z obou stran. Bojovněji ale působili Zubři, kteří dobrý nástup potvrdili gólem. Při hře ve čtyřech se na modré opřel do puku Martin Válek a brankář Barvík nestačil zasáhnout. Jestřábům patřila osmá minuta, v níž důrazně prošel až před kasu Nevřela, ale Kanyicska byl pozorný.

Přerované mohli bleskově zvýšit vedení z akce dvou na jednoho, kterou však zakončil Adolf jen do hrudi prostějovského gólmana. Do konce první části se ale přece jen stav ještě změnil. A opět to byli Zubři, kdo skóroval. V přesilovce po Ministrově příklepu pálil Müller a odražený puk od Barvíkova betonu nekompromisně dorazil Jaromír Skříček.

Také druhou část načala zubří přesilovka a v ní se málem ujala šikovná teč Müllerovy střely. Na druhé straně byl znovu připraven Kanyicska, který lapil šanci Hanáčka, a tak opět se stavem pohnul Přerov. Při velkém závaru před Barvíkem si skvěle počínal Jiří Hrabica, který u tyče protlačil touš do brány.

Brzy poté se už ale dočkali i domácí, kterým pomohlo zaváhání přerovského gólmana. Kanyicsku překvapila nepříliš prudká střela Radka Nevřely, jež tak snížil na 1:3. Zakrátko už to mohlo být jen o gól, když Jestřábi hráli přesilovku, ale Štěrba i Vystavěl minuli prostor mezi třemi tyčemi.

S úvodem třetího dějství bylo v táboře Zubrů ještě veseleji. Brankář Barvík si totiž neporozuměl s obráncem a špatnou rozehrávku potrestal zblízka Daniel Pecha. Vedení o tři góly ale přerovský tým uklidnilo až příliš, což dravci brzy potrestali. Na 2:4 snížil Tomáš Vystavěl, který využil zmatku v brankovišti Zubrů. O chvíli později navíc přišel další gól a díky rychlému zakončení Jana Pavla po buly, už byl náskok Přerova pouze jednobrankový.

Zubry mohla uklidnit přesilová hra, která ale neměla gólový efekt, stejně jako únik domácího Němce po křídle. S blížícím se klaksonem se Jestřábi nadechovali ke hře bez brankáře, jenže na tu nakonec nedošlo. Závěr Prostějovu pokazil kapitán Křesala, který se pádem u mantinelu pokoušel vymodlit přesilovku, jenže sudí Vrba jeho skok ocenil dvěma minutami a po protestech ještě desítkou. Zubři tak už vedení 4:3 bez potíží udrželi a odvezli si z Prostějova všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Posledních dvacet minut jsme se až příliš zatáhli dozadu a pokazili si tak dojem z těch předchozích čtyřiceti, ve kterých kluci odvedli velmi dobrou práci. Zápas jsme měli ve svých rukou, vedli jsme 4:1, ale dostali jsme druhý gól a naše hra se tak trošku sesypala. Hokej je ale hrou chyb a soupeř je pak potrestal. Nakonec jsme to derby však ubojovali a samozřejmě jsme rádi za tři body. Budeme se snažit je doma v nedělním utkání potvrdit.