ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři v zápase s Frýdkem-Místkem pětkrát vedli, ale nakonec prohráli po nájezdech

Junioři v zápase s Frýdkem-Místkem pětkrát vedli, ale nakonec prohráli po nájezdech
P ř e r o v – Poprvé na domácím ledě, ale bohužel neúspěšně. Juniorští Zubři nenavázali na velmi dobrý z úvodního zápasu v Boskovicích a připsali si pouze jeden bod za porážku po nájezdech. Nad Frýdkem-Místkem přitom pětkrát vedli, jenže vinou zbytečných vyloučení nedokázali soupeři odskočit. V dalším kole, které je na programu v pátek 30. září, čeká juniorku hanácké derby na ledě Jestřábů.
2.kolo, neděle 25.9.2016
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
5:6sn
(2:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Ministr (Müller) 16. Hajšman (Smolka), 29. Müller (Ministr), 41. Ministr (Müller, Čechmánek), 52. Hajšman (Smolka) – 8. Škubala (Heralt), 29. Heralt (Sztwiertnia), 32. Sztwiertnia (Gonos, Strakoš), 49. Sztwiertnia (Heralt, Csapai), 57. Heralt (Sztwiertnia), rozhodující nájezd Heralt. Rozhodčí: Kika – Holibka, Skokánek. Vyloučení: 2:3, navíc Skopal (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Zdráhal (Přerov) trest ve hře. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6.
Kašpárek – Hrabica, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Palacký – Müller, Ministr, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Zdráhal, Adolf, Horký – Solař
Zimmermann – Kozubek, Nikl, Fluksa, Csapai, Gonos, Skalický, Heralt, Strakoš, Sztwiertnia, Zberovský, Škubala, Kanovský, Dubčák

Komentář k zápasu

Začátek vyšel Zubrům skvěle. Už po necelé minutě střílel Tomáš Ministr a kotouč stačil ještě doklepnout za Zimmermannova záda. I nadále byli domácí aktivní, ale stav se poté změnil z protější strany. Heralt našel před bránou volného Davida Škubalu a ten nezaváhal. V úvodu 16. minuty znovu uspěli domácí, vedení jím vrátil Dominik Hajšman, jež prošel k bráně a pověsil puk pod horní tyč.

V závěru první části už se stav nezměnil, přestože Frýdek ohrožoval Kašpárkovu klec. Dubčák ale u tyče puk nepropasíroval a po Fluksově teči skončil kotouč v lapačce.

Druhé dějství načali Zubři přesilovkou, jenže ta postrádala gólový efekt. Ve 26. minutě měli Frýdečtí tutovku, ale průnik Zberovského brankář Kašpárek zlikvidoval. Poté přišly dlouhé minuty, v nichž byl Přerov nucen hrát oslabení. Fauly Skopala i Zdráhala byly navíc oceněny vyššími tresty.

A modrožlutí za ně draze zaplatili. Po vyrovnání, které zařídil Jakub Heralt sice Jakub Müller v oslabení mezi betony vrátil Přerovanům vedení, ale v pokračující přesilovce znovu srovnal skóre Eryk Sztwiertnia.

Také úvod třetí periody se Zubrům podařil a zásluhou rychlého zakončení Tomáše Ministra opět modrožlutí vedli. I tentokrát ale Frýdek-Místek zvládl gólové manko rychle smazat. Eryk Sztwiertnia ostře pronikl před Kašpárka, kterému kličkou nedal šanci.

Gólům ale ještě nebyl konec. Zubři se popáté dostali o krok napřed, když Dominik Hajšman objel bránu a nahozený puk si brankář Zimmermann sám srazil. Chyba v zadních řadách Zubrů pak ovšem znamenala další vyrovnání. Jakub Heralt přebruslil obránce a zakončil přesně k tyči.

Rozhodnout tak musely až nájezdy, ve kterých byli Frýdečtí hráči stoprocentní a zásluhou Jakuba Heralta ukořistili bod navíc.

Ohlasy trenérů

Martin Vojtek (HC ZUBR Přerov): Chtěli jsme potvrdit tříbodový zisk z pátečního zápasu v Boskovicích, ale bohužel se nám to nepodařilo. Nezopakovali jsme kvalitní výkon, naopak jsme si utkání pokazili vlastní nedisciplinovaností. Dostat dva vyšší tresty, to si opravdu nemůžeme dovolit. S úzkým kádrem, který máme, je těžké takový zápas vyhrát.

Tomáš Snášel (HC Frýdek-Místek): Na to, v jaké jsme hráli sestavě, jsou pro nás dva body zlaté. Byl to pěkný zápas, ve kterém se hodně bruslilo, hrálo se nahoru – dolů a byla v něm spousta šancí. Kluci ho odbojovali, takže jsme spokojení.