Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Devět gólů i velká šarvátka. Mladší dorost kvůli špatné druhé třetině podlehl Třinci

Devět gólů i velká šarvátka. Mladší dorost kvůli špatné druhé třetině podlehl Třinci
P ř e r o v – Mladší dorostenci posbírali v úvodních třech zápasech plný počet bodů, další však prozatím nepřidali. S prázdnou odjeli ze Zlína a nevyšlo jim ani domácí utkání 5. kola ELIOD Extraligy proti Třinci. To nabídlo rozhodující pasáž ve druhé třetině, kdy Zubři pětkrát inkasovali a přestože první i třetí část odehráli výborně, body nezískali. Díky šarvátce po utkání se počet trestných minut vyšplhal až na 159.
5.kolo, sobota 17.9.2016
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
4:5
(1:0, 1:5, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Šánek (Svozil), 38. Barveníček (Indrák), 43. Dvořáček (Indrák), 49. Barveníček (Šánek, Hlaváč) – 23. Wardas (Szmek), 24. Mikler, 34. Čmiel (Srníček, Marguš), 38. Čmiel, 40. Macháček (Mikler). Rozhodčí: Netopil – Holibka, Skokánek. Vyloučení: 5:7, navíc Kopeček (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Dvořáček (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Čmiel (Třinec) 10 minut osobní trest a 5 minut + do konce utkání, Marguš (Třinec) 5 minut + do konce utkání, Rybnikár (Třinec) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5.
Rachůnek (41. Postava) – Hlaváč, Kopeček, Šabršula, Svozil, Vohrabal, Zeman, Raška – Štědrý, Indrák, Barveníček – Dvořáček, Ministr, Kleniar – Krupa, Šimanský, Šánek
Švančara – Konderla, Srníček, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Szmek, Wardas, Jurzyca, Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček, Branc

Komentář k zápasu

Oba týmy si v úvodu zápasu vyzkoušely přesilovky, jenže ta ani na jedné straně ke gólu nevedla. Navíc šancí bylo málo. To se změnilo až v deváté minutě, kdy se dostal do brejku domácí Barveníček, avšak jeho zakončení orazítkovalo tyč. Zakrátko se snažili pohnout se stavem také Oceláři, ale ani jim nebylo přáno. Rachůnek si pohlídal střelu Macháčka i dorážku Čmiela.

Už se zdálo, že první část gól nenabídne, ale opak byl nakonec pravdou. Šest vteřin před koncem, kdy Zubři ubránili oslabení, vyrazil do útoku Kryštof Šánek a svůj průnik zakončil výstavní střelou k tyči.

Začátek druhé části se však Zubrům hrubě nevyvedl. Dobře postaveným Tommy Wardasem před bránou bíločervení rychle srovnali a navíc díky laxnosti domácích beků pak Šimon Mikler přetočil stav na stranu Třince. Vyrovnat mohl ve 28. minutě Barveníček, jenže ani tentokrát nemělo jeho sólo gólový efekt. Švančara proti zakončení skvěle vytasil lapačku.

Místo toho tak slavili znovu hosté. K odskočení na 1:3 jim po střele Matouše Čmiela pomohl dvojitý odraz puku, který zamířil za Rachůnka. O chvíli později sice Zubři snížili zásluhou Jana Barveníčka, jenže závěr třetiny byl v režii Třince. Nejprve se z mezikruží trefil Matouš Čmiel a v poslední minutě skóroval Štěpán Macháček, jehož slabší střelu propustil Rachůnek za svá záda.

Jeho místo tak na třetí část zaujal Postava a Zubři se ve snaze stáhnout gólové manko činili. V početní výhodě snížil lehkou tečí Dominik Dvořáček a na 4:5 posléze z prostoru mezi kruhy upravil stav Jan Barveníček.

Modrožlutí dál bojovali, leč další trefa už z jejich strany nepřišla, přestože hráli další dvě přesilovky a v závěru to zkoušeli bez brankáře. Také Oceláři už další zápis do střelecké listiny nepřidali, a tak zápas skončil těsným vítězstvím Třince. Po siréně jej ještě okořenila velká šarvátka, v níž padlo celkem pět trestů do konce utkání.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Bylo to ze začátku vyrovnané utkání a my jsme do něj vstoupili dobře, navíc jsme v poslední minutě první třetiny dali gól. V té druhé ale přišel zlom a pro mě nepochopitelný zkrat. Dostali jsme v ní opravdu hloupé až stupidní góly. O přestávce jsme pak změnili některé věci a třetí třetina byla z naší strany znovu velice dobrá. Stáhli jsme skóre na 4:5, navíc tam byly i další šance. Vážím si toho, že to kluci nezabalili a ukázali v závěru charakter. Ještě jsme se pokoušeli s výsledkem něco udělat, ale na body už to bohužel nestačilo.

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): První třetina rozhodně nebyla podle našich představ. Byli jsme na ledě bez pohybu, jako by se kluci báli hrát. Byl tam i nedůraz v předbrankovém prostoru a navíc nám v poslední minutě uskočil kotouč na modré čáře, z čehož soupeř dal gól. Nebyli jsme spokojení, proto musel v kabině přijít vítr. Proházeli jsme lajny a druhá třetina už byla výrazně lepší. Co se týče třetí třetiny, za tu musím kluky opravdu pochválit. Hráli jsme hodně oslabení, ale kluci je odbojovali. Bereme tři body a jsme proto spokojení.