ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Sportovní mateřská škola Kouřilkova uspořádala akci k závěru sezóny 2016/2017

Sportovní mateřská škola Kouřilkova uspořádala akci k závěru sezóny 2016/2017
P ř e r o v – Hokej se v Přerově netočí jen kolem elitního mužstva WSM ligy, s velkými úspěchy si počíná také mládež, která od letošní sezóny 2016/17 zesílila nábor těch nejmenších dětí a podporuje například i nově vzniklou Sportovní mateřskou školu Kouřilkova. S blížícím se závěrem provozu ledové plochy se v úterý 14. března uskutečnila v MEO Aréně speciální akce pro děti, jenž školu navštěvují i jejich rodiče.
Úterní odpolední program byl ukázkou toho, co se děti z mateřské školy v bohatých trénincích naučily. Řada z nich začínala v září na ledě za pomoci speciálních chodítek, ale teď už bruslení každý zvládal na výbornou.

Slovem akci provázel nejen Přemysl Dvorský, ředitel Základní školy Želatovská, který se na rozběhu činnosti Sportovní mateřské školy Kouřilkova významně podílel, ale i sportovní manažer hokejové mládeže Vladimír Kočara či Jitka Kořínková, ředitelka mateřské školy.

"Myslím si, že se úterní akce povedla. Děti se těšily, že předvedou svým rodičům a známým to nejlepší, co se od září na ledě naučily. Nemohly se dočkat a úsměvy na jejich tvářích byly krásnou odměnou jak pro rodiče, tak i pro trenéry a paní učitelky," řekl Vladimír Kočara, sportovní manažer mládeže HC ZUBR Přerov.

"Touto cestou patří poděkování všem, kteří se na úspěšném projektu Sportovní mateřské školy podílí, ať už je to Základní škola Želatovská v čele s ředitelem Přemyslem Dvorským, ředitelka mateřské školy Jitka Kořínková a celý trenérský tým," dodal Kočara.

Z rukou Tomáše Navrátila, náměstka primátora Statutárního města Přerova na závěr všechny děti, které absolvovaly tréninkový program Sportovní mateřské školy, obdržely medaili „Malý sportovec“ a také diplom.

Tréninkový program Sportovní mateřské školy však rozpuštěním ledu v MEO Aréně zdaleka nekončí. Každé úterý budou děti chodit na umělou plochu, která vystřídá tu ledovou a čtvrtek bude dál vyhrazen základům pohybové výchovy ve vedlejší sportovní hale.

Fotografie z akce Sportovní MŠ si můžete prohlédnout v galerii