Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Druhý ročník Poháru Vojtěcha Buriana: Mladí Zubři doma po pauze obhájili prvenství

Druhý ročník Poháru Vojtěcha Buriana: Mladí Zubři doma po pauze obhájili prvenství
P ř e r o v – Škola a sport k sobě patří. Věděl to už ve druhé polovině minulého století Vojtěch Burian. Jako učitel tělocviku a zástupce ředitele založil na Základní škole Želatovská (tehdy Jeremenkova) hokejové třídy, do kterých děti chodí dodnes. V duchu jeho odkazu se v sobotu utkaly páté třídy přerovských Zubrů, zlínských Beranů a hodonínských Drtičů. Pohár za vítězství v turnaji v hokejbale a ve fotbale zůstal na Hané. A ve škole.

Pohár Vojtěcha Buriana se ve sportovním areálu ZŠ Želatovská poblíž MEO Arény uskutečnil podruhé. První ročník proběhl v roce 2019, poté akci dvakrát znemožnil koronavirus. „Jsem rád, že jsme po covidu dokázali navázat. Chtěli jsme rozšířit, co tady pan Burian dokázal. Propojil hokejový klub a základní školu, spolupráce pořád funguje parádně,“ pochvaloval si hlavní pořadatel, přerovský trenér Vít Černohous.

Právě on před třemi lety přišel s myšlenkou turnaj zorganizovat. „Chtěli jsme, aby byl tradiční, proto je pohár putovní. Druhý ročník vyšel na jedničku. Obrovský podíl na tom mají rodiče dětí z ročníku 2012, všechno měli perfektně nachystané,“ vyzdvihl. Poděkování si od něj vysloužili nejen rodiče. „Zapomenout nesmím ani na pány Dvorského a Školoudíka ze školy, Martinu Spurnou z HC ZUBR Přerov. Organizace trvala několik týdnů, aby všechno klaplo. Bez lidí, kteří se do ní zapojili, by to nešlo.“

Spokojený byl i ředitel Základní školy Želatovská Přemysl Dvorský. „Akce byla výborná, děti si ji užily, což je nejpodstatnější. Jsme rádi, že pohár zůstal v Přerově. Vojta Burian sem patří, tak je to správné,“ řekl s úsměvem. Týmy přerovských, hodonínských a zlínských páťáků se systémem každý s každým střetly ve dvou sportech – hokejbale a fotbale. Vítězní Zubři získali šest bodů, v hokejbale porazili Berany, ve fotbale pak zůstali stoprocentní. Druhý skončil se čtyřmi body Hodonín, třetí se dvěma body Zlín.

Hanáci tak navázali na tři roky starý triumf. K opětovnému zisku poháru je dovedl trenér Martin Vojtek. „Hodnocení je pozitivní, vůbec nejde o to, že jsme turnaj vyhráli. Důležité je, že jsme se sešli a strávili jsme krásnou sobotu. Děti si zahrály i jiné sporty, než je hokej, a bavilo je to,“ uvedl mistr extraligy z roku 2011.

>>>Fotogalerie z druhého ročníku Poháru Vojtěcha Buriana<<<