Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři vítěznou sérii Třebíče nepřerušili, přesilovky na rozdíl od Horáků nevyužili

Zubři vítěznou sérii Třebíče nepřerušili, přesilovky na rozdíl od Horáků nevyužili
T ř e b í č – Hokejisté Přerova prohráli v jedenáctém kole Chance ligy s Třebíčí 0:3 a poprvé v letošní sezoně nevstřelili ani gól. Středeční zápas ovlivnily přesilovky. Zatímco Zubři první dva tresty soupeře nezužitkovali, domácí ze stejného počtu výhod pět na čtyři dvakrát udeřili. MEO se v poslední dvacetiminutovce snažilo s nepříznivým stavem něco udělat, gólman Jekel však všechny hostující pokusy dokázal zneškodnit. Přerovští tak vítězné tažení Horácké Slavie nezastavili, lídr tabulky uspěl i pojedenácté v řadě.
11.kolo, středa 13.10.2021
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
3:0
(2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Bittner (Psota, Doudera), 17. Bittner (Stehlík, Psota), 30. Krliš (Nedvídek, Forman). Rozhodčí: Micka, Ondráček – Vašíček, Zídek. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 937. Střely na branku: 38:32. Zblokované střely: 8:12. Vhazování: 34:31. Průběh utkání: 3:0.
Jekel – Stehlík, Doudera, Poizl, Forman, Furch, Mlčák, Tureček – Psota, Bittner, Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Kusko, Burian – Ferda, Michálek, Sklenář
Postava – Krisl, Černý, Hrabal, Kubeš, Seemann, Hamrlík, Gréč – Süss, Pšurný, Doležal – Jakub Svoboda, Herman, Kratochvil – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Král, Indrák, Jan Svoboda

Komentář k zápasu

Přerov proti třebíčskému prvnímu útoku nasadil svůj třetí a u levé tyče prověřil Jekela Novák. Na druhé straně si Postava poradil se zakončením Michálka. Po faulu Furcha dostali hosté možnost přesilovky. Hrabalovu ránu Jekel ukryl do lapačky, pokus Matěje Svobody po křížném pasu Pšurného zase zastavil ramenem. V přesilové hře se prosadila Třebíč, puk zblízka dorazil do sítě Ladislav Bittner. Domácí kapitán se z podobné situace trefil i v sedmnácté minutě, kdy za Postavu doklepl střelu Stehlíka.

Zkraje druhé třetiny se o krátký závar před brankou Jekela postaral Novák, přerovské snížení z toho ale nevzešlo. V početní výhodě pálil z první Herman, ovšem pouze do připraveného brankáře Horácké Slavie. Ta si jinak hlídala dění ve středním pásmu a v polovině zápasu potřetí skórovala. Nedvídek přihrál z kruhu volnému Václavu Krlišovi, který v přesilovce zamířil do levého horního rohu hostující brány. Čtvrtý gól Třebíče mohl přidat Michálek, Postava jej však vychytal.

V úvodu třetí části se uvolnil Süss, Jekel jeho pokus vyrazil. U pravé tyče dotíral Burian, puk ale skončil vedle branky. Od modré čáry to zkusil Hamrlík. Jekel proti tečovanému pokusu sklapl betony včas a následně zneškodnil také možnost Krisla po průniku Jakuba Svobody. Na opačném konci hřiště rozhodčí neuznali přesný zásah Kuska. Hanákům nepomohla ani početní výhoda po vyloučení Michálka, na Vysočině vyšli gólově i bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): V utkání jsme se pomaleji rozjížděli, výborný pohyb Přerova nám dělal problémy. Poté nastala přesilovka, kterou jsme proměnili a tím jsme se uklidnili. Myslím, že jsme poté přebrali iniciativu a vytvářeli jsme si šance. Pomohly nám dva přesilovkové góly, kterými jsme si v dnešním utkání pomohli. K výsledku jsme se dopracovali poctivou prací a za nulu jsme strašně rádi.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Myslím si, že do první přesilovky soupeře jsme na Třebíč dokázali reagovat. V té přesilovce jsme dostali gól, který nás poslal až nemyslitelně dolů. Měli jsme tam ještě nějaké pasáže, kdy jsme mohli vstřelit branku nebo dvě. Bohužel jsme si dneska se soupeřem neporadili a zaslouženě jsme po skvělém výkonů domácích prohráli 0:3.