Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři mají narozeniny, přerovský hokejový klub vznikl před 92 lety. Oslavte to také!

Zubři mají narozeniny, přerovský hokejový klub vznikl před 92 lety. Oslavte to také!
P ř e r o v – Historicky nejvýznamnější datum. Právě to je pro přerovský hokej 25. listopad. Od tohoto dne začal na sportovní scéně působit klub, který vychovává české reprezentanty a především baví davy fanoušků. V neděli 25. listopadu roku 1928 se sešli hokejoví nadšenci a založili „Hockeyový odbor SK Přerov“. Od jeho vzniku letos uplynulo 92 let.

Do rychlé kolektivní hry s bruslemi, hokejkou a pukem, tehdy nazývané „Kanada“ (podle kanadského stylu hokeje – pozn. red.), se v Přerově pustili v polovině dvacátých let dvacátého století. Hokejový odbor Sportovního klubu (SK) Přerov pak založila parta hokejových nadšenců a průkopníků v čele s Ferencem Maršálkem a MUDr. Janem Lacinou.

Maršálek, který vynikal i jako tenista a dokonce reprezentoval Československo v Davis Cupu, byl hlavním iniciátorem klíčové ustavující schůze oddílu. Lacina se stal jeho prvním předsedou. Mezi další „otce zakladete“ patřili Jiří Tšpon, Fred Přidal, Vincenc Křístek, Ferda Michno, Štěpán Klein, Ladislav Polame, A. Michálek, Ratiborský.

Záře v klubových barvách a vítězné pivo

Zubři si na oslavu narozenin připravili pro své fanoušky dvě akce. Dvě přerovské budovy – objekt Galerie Přerov v ulici Čechova a nový objekt společnosti EMOS v ulici Lipnická – budou ve středu 25. listopadu od 18:00 do 19:00 svítit v klubových barvách.

Jako slavnostní přípitek bude k mání vítěz prestižní soutěže o Zlatý Pohár PIVEX 2020 – čepované pivo ZUBR Gradus. Držitelé permanentky PATRON ho v 1 ks PET lahve se speciální hokejovou etiketou o objemu 1,5 litru získají zdarma. Držitelé ostatních permanentek si pivo v lahvi 1,5 litru mohou zakoupit za 45 korun, cena pro veřejnost činí 60 korun.

Tato akce je časově omezená. Distribuce „výročního“ piva bude ve výdejním okénku bufetu „U Pospy“ (vedle hlavního vchodu do MEO Arény) probíhat ve středu 25. 11. od 15:00 do 17:30, ve čtvrtek 26. 11. od 16:00 do 18:00 a v pátek 27. 11. od 16:00 do 18:00.

Přerovský hokej slaví 🥳 Pro Zubry je 25. 11. vždy výjimečný den 🍻, ai když nemůžeme slavit společně, připíš si NA ...

Zveřejnil (a) HC ZUBR Přerov dne & nbsp; Úterý 24. listopadu 2020