Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Obránci se na mě vybodli, tak jsem to vzal na sebe, prozradil Jakub Svoboda po první trefě

Obránci se na mě vybodli, tak jsem to vzal na sebe, prozradil Jakub Svoboda po první trefě
F r ý d e k – M í s t e k – Premiérový gól za A-tým hokejistů Přerova zaznamenal v sobotním utkání na ledě Frýdku-Místku útočník Jakub Svoboda. V 55. minutě využil volného prostoru, který mu nechali soupeřovi zadáci, a rozhodl o vítězství 3:2. Při jeho prvním venkovním startu v letošní sezoně tak Zubři poprvé vyhráli v jiném než domácím prostředí.

„Byl to můj první venkovní zápas letošní sezony,“ zasmál se Jakub Svoboda, který dosud odehrál pouze jeden soutěžní zápas v MEO Aréně za Přerov a jeden na Zimním stadionu Luďka Čajky za Zlín. Frýdek-Místek, s nímž se Zubři v Chance lize utkali poprvé od 2. prosince loňského roku, byl podle něj těžkým soupeřem. „Ve druhé třetině jsme měli velké problémy. V první a třetí jsme ale hráli dobře,“ hodnotil Svoboda.

Sobotní soupeři nastoupili k ostrému zápasu po 42 dnech, předtím ho absolvovali naposledy 10. října. Přerov proti pražské Slavii, Frýdek proti Kladnu. „Bylo to znát. Občas člověk dostal přihrávku a puk mu uskočil, což by se normálně nestalo. Herní praxe nám momentálně chybí, ovšem to se spraví,“ ubezpečil Svoboda.

Kacetl nás udržel naživu

Sám odehrál druhé utkání ve dvou dnech, v pátek figuroval v sestavě zlínských Beranů proti Mladé Boleslavi. „Zápasy pátek – sobota po dvou měsících byly cítit, ale mohlo to být i horší. Za mě dobrý,“ prohlásil. „Proti Boleslavi to byl jiný rachot, ti tam lítali… V sobotu to bylo vyrovnané, dobře bruslit jsme dokázali my i Frýdek,“ odpověděl třicetiletý útočník na otázku, jaké byly dvě utkání proti dvěma dobře bruslícím týmům.

O druhé třetině duelu v Hale Polárka řekl, že byla z přerovské strany hodně špatná. „Tam nás dost podržel Káca. Patří mu velký dík, udržel nás naživu,“ vzkázal brankáři Ondřeji Kacetlovi.„Tím, že jsme dali na 2:2, se to trochu srovnalo. Soupeř se začal víc tlačit dopředu, asi si mysleli, že na víc nemáme. Naštěstí jsme to urvali,“ uvedl Jakub Svoboda ke třetí dvacetiminutovce dohrávky 11. kola Chance ligy.

Rozhodující gól zápasu vsítil nedlouho po přerovském vyrovnání. Podél levého mantinelu projel do útočného pásma a zakončil nad vyrážečku brankáře Raszky. „Hlavně jsem koukal na kluky, jeli jsme tři na dva. Jelikož se na mě obránci vybodli a šli po spoluhráčích, vzal jsem to na sebe a vystřelil na bližší tyč,“ popsal odchovanec Zubrů, který poslední čtyři roky strávil v Německu.

Něco na památku? Vůbec mě to nenapadlo

Ve Frýdku-Místku přitom zapsal svou vůbec první branku za přerovský A-tým. „Jestli jsem si schoval něco na památku? Vidíte, ani ne. Vůbec mě to popravdě nenapadlo. Nemám ani puk, kluci mi ho nevzali,“ došlo mu po utkání. Po přesném zásahu počítá s příspěvkem do týmové kasy.

„Určitě něco přijde. Ďolík se každopádně zatím nepřihlásil, zatím je na mě hodný,“ komentoval s úsměvem Svoboda. Vítězství po dlouhé soutěžní pauze označil za velké povzbuzení do dalších zápasů. „Frýdek má dobrý tým. Jsme moc rádi, že jsme ho porazili. Teď už jen v tom pokračovat dál,“ přeje si Jakub Svoboda, jenž Zubrům vystřelil první venkovní výhru v letošní sezoně Chance ligy.