Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Středeční kolo ve znamení atraktivní moravské bitvy, do MEO Arény přijede Vsetín

Středeční kolo ve znamení atraktivní moravské bitvy, do MEO Arény přijede Vsetín
P ř e r o v – Startu druhé nejvyšší soutěže se konečně dočkali i hokejisté Přerova. Nový ligový ročník pro ně zahájila až domácí prohra v prodloužení s Kolínem, kdy o vyšší bodový zisk přišli tři vteřiny před koncem. Chuť si však mohou spravit hned v nadcházejícím kole, kdy budou opět na svém ledě hostit vsetínské Valachy. Utkání začíná v 18:00.
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
středa 23.9. 18:00
MEO Arena Přerov

Sedmého března letošního roku si zřejmě ještě málokdo připouštěl, že by moravský souboj Přerova a Vsetína měl být nadlouho posledním zápasem. Play-off, které oba týmy vyhlížely z nejlepších pozic za suverénním Motorem, se nakonec nekonalo a nenaplnila se tak ani přání fanoušků obou klubů – pikantní střet Hanáků a Valachů v semifinále. Přesto byla sezona na vzájemné duely i tak dost bohatá. Přerovští se totiž Vsetínu postavili v šesti případech, z nichž ukořistili pět výher rozdělených do patnácti bodů.

Vsetín nově v černém a s obměněným kádrem

Letošní ligový ročník je, a také bude, ve všech ohledech velmi zvláštní. Zatímco dění ohledně pandemie se postaralo o kompletní reorganizaci soutěže, Vsetín pro domácí zápasy fanouškům přichystal neobvyklou černou variantu dresů. Podle jednatele Daniela Toboly se ze všech speciálních sad dresů z minulých let fanouškům líbily nejvíc právě ty nejtmavší. A černá zatím Valachům v obou utkáních na vlastním ledě přinesla zelené výsledky.

Na Lapač nejprve dle plánu dorazil nováček ze Šumperka. Od svěřenců Jana Srdínka a Luboše Jenáčka nakonec Draci sklidili debakl 0:6, přičemž se alespoň jednou brankou prosadili forvardi z druhého útoku. Teprve dvacetiletý Roman Půček (1+3), který přišel z Benátek, mnohem zkušenější Roman Vlach (2+0) ani Branislav Rehuš (2+1) se však neprosadili v následujícím zápase, kdy zelenožlutí v Kolíně vůbec neskórovali (0:3).

Po návratu na Lapač však znovu zafungovaly černé dresy a Zbrojovka si vyšlápla na favorita letošního ročníku, kladenské Rytíře (4:3p). Prodloužení svým prvním gólem a kanadským bodem rozsekl Michal Hryciow, jenž je vsetínským odchovancem. Výhru vychytala nová akvizice v podobě Jana Strmeně, který se v brankovišti střídá s Davidem Gábou.

Chytněte si své místo v MEO Aréně

Zápas se Vsetínem bude pro Zubry velmi pikantní záležitostí. Přijďte je proto podpořit i vy! Vstupenku na středeční podvečer si můžete zakoupit prostřednictvím online systému