Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Návrat střelce! Po třech letech opět oblékne dres Zubrů útočník Vlastimil Dostálek

Návrat střelce! Po třech letech opět oblékne dres Zubrů útočník Vlastimil Dostálek
P ř e r o v – Před dvěma týdny Zubři oznámili návrat odchovance Josefa Hrabala do defenzívy a nyní je na světě comeback také v útočných řadách. Modrožlutý dres bude opět oblékat Vlastimil Dostálek! Pětadvacetiletý forvard naposledy v Přerově působil před třemi lety a jeho poslední štací byl Vsetín.
Psal se rok 2015, když útočník Vlastimil Dostálek pomohl Zubrům k postupu do první ligy. I díky němu pak byla MEO Aréna stále v euforii a Přerov zvládl roli novice na výbornou. S bilancí 27 gólů byl nejlepším střelcem a postrachem pro soupeře. „Celkově na mé působení v Přerově vzpomínám strašně rád. Byly to nádherné časy. Jak postupová sezona, tak i následující dvě v první lize. Jako nováček jsme udělali krásné šesté místo a šli rovnou do čtvrtfinále,“ ohlíží se Dostálek za vydařenými roky.

Úspěch nezůstal bez povšimnutí. O jeho služby totiž projevila zájem extraligová Kometa Brno, v jejímž dresu však dlouho nevydržel (21 zápasů, 0+1). Formou střídavých startů přidal ještě dalších 15 gólů za Přerov, ale pak následoval druhý přestup, tentokrát do ambiciózního Motoru. Na jihu Čech hrál také v sezoně 2017/18, mimo to ještě vypomáhal Jihlavě, která se po sestupu z extraligy stala jeho hokejovým domovem.

V loňském ročníku Chance ligy působil ve Vsetíně (44 zápasů, 16+10). Nejen výborně hrající Zubři, ale i Valaši toužili v play-off zdolat co nejvíce překážek, jenže kvůli koronaviru z očekávaného vrcholu sezony sešlo. „Samozřejmě jsme z toho byli všichni zklamaní. Čekala nás nejkrásnější část sezony, na kterou se těší každý. Jak my hráči, tak i fanoušci. Přerov hrál výborně a věřím tomu, že by Motor hodně potrápil, ne-li dokonce porazil,“ pochválil loňské úspěšné tažení Zubrů.

Po třech letech bude nyní Vlastimil Dostálek znovu v modrožlutých barvách. Jde jednoznačně o vítaný návrat, ale z řad fanoušků přesto zaznívaly i negativní ohlasy. „Jsem si samozřejmě vědom určitých negativních reakcí. S nimi jsem počítal. Vždycky jsem šel do týmu, který chtěl bojovat o ty nejvyšší příčky a postoupit do extraligy. Každý hráč přece chce dosáhnout těch nejlepších výsledků. Když byla možnost se posunout trochu výše, tak jsem jí využil," vysvětlil. „Udělám samozřejmě maximum pro to, abych dostal fanoušky zpátky na svou stranu," vzkázal.

Začátek příběhů nové sezony se blíží. Přerov je po koronaviru skromnější, ale na cílech být v horních patrech tabulky se nic nezměnilo. „Určitě chci navázat na předchozí sezony strávené v Přerově a pomoct týmu, aby minimálně zopakoval loňské parádní umístění. Moc se těším jak na prostředí, tak i na kluky, trenéry a hlavně na fanoušky, kteří jsou úžasní. Chceme, aby měli všichni z hokeje radost a věřím, že tentokrát už si play-off budeme moct užít,“ dodal Vlastimil Dostálek, člen úspěšného přerovského ročníku 1994.

„Vlasta byl po sezoně bez angažmá. Měl velký zájem se vrátit do Přerova. Pro nás se jedná o hráče, který by nám měl pomoct s produktivitou, která měla v loňské sezoně rezervy. Navíc je to Přerovák, bydlí tady a bez problémů kývl na naše nabízené podmínky," řekl k Dostálkově návratu sportovní manažer Pavel Hanák.