ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Odchovanci Zubrů zabodovali v juniorském draftu. Uspěli Ryšavý, Suchánek i Svozil

Odchovanci Zubrů zabodovali v juniorském draftu. Uspěli Ryšavý, Suchánek i Svozil
P ř e r o v – Kvalitní práce Zubrů s mládeží se dočkala dalšího výrazného ocenění. V CHL Import Draftu, kde si nadějné mladíky vybírají týmy ze tří zámořských soutěží, má Přerov hned trojnásobné zastoupení. Mezi třináct draftovaných talentů z Česka se dostali členové úspěšného přerovského ročníku 2003 – útočník Martin Ryšavý, brankář Tomáš Suchánek a obránce Stanislav Svozil. Foto: Ronald Hansel (Juniorský hokej)

Do prestižní společnosti deseti nejlepších juniorů, kterých se CHL Import Draft týká, pronikli dva zubří odchovanci. Šesté místo patří Martinu Ryšavému (aktuálně Vítkovice), jehož získal kanadský klub Moose Jaw z Western Hockey League (WHL). Na deváté pozici se nachází Tomáš Suchánek (momentálně Třinec), toho si zamluvil jiný účastník WHL – americký celek Tri-City.

V pořadí patnáctým draftovaným mladíkem se stal Stanislav Svozil. Zadáka s 41 starty v Tipsport extralize za Kometu Brno si vybrala kanadská Regina, jež se pohybuje ve stejné soutěži jako kluby draftující Svozilovy někdejší spoluhráče.

Zdárné absolvování CHL Import Draftu nicméně neznamená, že se juniorští hokejisté automaticky přesunou do nových týmů. Je to však velmi pravděpodobné. Ryšavý, Suchánek a Svozil by tak mohli následovat Jakuba Voráčka, Vladimíra Sičáka, Tomáše Vincoura nebo Pavla Zachu.

Juniorský draft za Atlantik se uskutečnil v elektronické podobě. Týkal se výběrů z celkem tří soutěží – Western Hockey League, Ontario Hockey League a Quebec Major Hockey League.