Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři při tour „Hokejky na pivu" poseděli v hospodách s fanoušky, dorazil i Miloš Říha

Zubři při tour „Hokejky na pivu
P ř e r o v – Půllitry se pod výčepními kohouty plní vyhlášeným pivem ZUBR, v lokále či na zahrádce se hokejoví Zubři v pohodové a přátelské atmosféře baví se svými fanoušky. Takhle to od pondělí 22. do čtvrtka 25. června vypadalo v jedenácti hospodách a pivnicích na Přerovsku. Do některých se Zubry v rámci tour „Hokejky na pivu" zavítala i legenda přerovského hokeje a bývalý trenér národního týmu Miloš Říha.

Ve středu 24. června Zubři společně se svým speciálním hostem navštívili také pivnici U Labutě v Přerově. Odpovídali na dotazy, podepisovali se na kartičky nebo se se zájemci fotili.

Na úvod přátelského setkání všechny přivítal jednatel HC ZUBR Přerov a ředitel generálního partnera klubu Pivovaru ZUBR Tomáš Pluháček. Představil jednotlivé hráče, trenéry i přerovskou legendu. Zmínil se o prodeji permanentek, jenž ten den shodou okolností probíhal, a cíli Zubrů do další sezony Chance ligy. „Je jím samozřejmě play-off, nižší cíle si nedáváme," prohlásil.

Miloš Říha se ohlédl za částí historie hokeje v Přerově, kterou sám prožil. „Když jsem začal sportovat, spíše se v Přerově hrál fotbal. Hokej se hrál venku a nebyl na takové úrovni. Soupeřily mezi sebou dva týmy – Strojírny a Meopta. Byli to velcí rivalové. Potom se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let postavil zimní stadion. Lidé si hokej zamilovali, začala se tady odvádět výborná práce. Dvakrát jsme dokonce hráli i baráž o extraligu," vykládal.

Skvělou práci podle něj odvádějí i současní představitelé přerovského hokejového klubu. „Moc se mi to líbí. Sleduju vás a fandím vám. Už několik let má Přerov výborné mužstvo i výborné kluky trenéry, kteří se hokejem zabývají," vyzdvihl bývalý vynikající útočník a zkušený kouč, jenž vedl například Spartak Moskva, SKA Petrohrad, Avangard Omsk nebo českou reprezentaci. „Hokej do Přerova patří, stejně jako pivo ZUBR nebo Meopta. Věřím, že společně uděláte kus práce, aby se tu baráž o nejvyšší soutěž znovu hrála. Jako přerovský rodák a zarytý hokejista vám přeji, abyste do extraligy opravdu jednou postoupili," vzkázal Říha.

Slova se ujal také zástupce přerovských fanoušků. Zubry pochválil. „Loňská sezona byla fantastická. Když jsem se dozvěděl, že se nebude hrát play-off, bylo to, jako kdyby mi zabodli dýku do srdce. Měli jste na to, abyste Budějky dostali. Hráli jste hokej, na který byla radost se dívat. Hráči, realizační tým i trenéři odvedli skvělou práci. Příští sezony se nebojím. Vidím tady základ týmu, který tu byl loni. Moc se těším, že přerovský hokej se zase bude zlepšovat, jako se zlepšuje posledních pět let," řekl.

Během tour „Hokejky na pivu" se Zubři postupně vydali do hospod a pivnic v Tovačově (Tipsport), Lobodicích (Sportbar Baďa), Klokočí (U Jarky), Lověšicích (Na Baště), Prosenicích (Na Rychtě). Zamířili také do pěti podniků v Přerově (U Labutě, Haná, Formule, U Doktora, Dukla) a do Pavlovic u Přerova (Hostinec U Čerta).

>>>Fotogalerie z tour „Hokejky na pivu"<<<