Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Velkou posilu ulovili Zubři i do útoku, přerovský dres bude oblékat Radek Číp!

Velkou posilu ulovili Zubři i do útoku, přerovský dres bude oblékat Radek Číp!
P ř e r o v – Soupiska přerovských Zubrů pro novou sezonu 2019/20 se postupně blíží k finální podobě. Fanouškům se před časem představila výrazná posila do obrany, a to v podobě Jiřího Krisla. Nyní přichází totéž i z hlediska útoku. Na Hané se hlásí zkušený forvard Radek Číp, který má za sebou pětileté působení v mezinárodní EBEL.
Šestadvacetiletý odchovanec Havířova se v posledních pěti sezonách proháněl po kluzištích EBEL. Celkem 196 zápasů odehrál za Znojmo, dalších 25 přidal v loňské sezoně v dresu Dornbirnu. Teď se ovšem velký bojovník přesouvá do Chance ligy a oblékne modrožlutý dres Přerova.

„Pavel Hanák (sportovní manažer Zubrů) mi předložil velice zajímavou nabídku, o které jsem hodně přemýšlel. Postupně mi to začalo dávat smysl, že by bylo dobré udělat změnu a vrátit se zase do české soutěže,“ řekl Číp o svém příchodu na Hanou.

Ve druhé nejvyšší české soutěži se zatím objevil jen krátce. V sezoně 2012/13 hrál za Olomouc a o rok později za Havlíčkův Brod, kterému předcházelo krátké extraligové angažmá v Pardubicích.

Informace o Chance lize mu však v poslední době nechyběly. „Mým velkým kamarádem je obránce André Lakos, který se mnou hrával ve Znojmě a během sezony přestoupil z rakouského Grazu do Kladna. Pravidelně jsem sledoval jeho zápasy, včetně baráže. Úroveň první ligy šla hodně nahoru, takže se na novou sezonu a novou příležitost moc těším,“ popsal Číp.

Rozhodování mu usnadnil ještě jiný hráč – útočník Vojtěch Tomi, který odehrál za Zubry část loňské sezony. „Zjišťoval jsem si od něj informace. Velký zájem o hokej v Přerově byl důležitým bodem pro moji volbu. Hokej se hraje pro fanoušky, kteří, když jsou do něj zapálení, tak je to jedině dobře,“ pochvaluje si novic na soupisce. „To v Rakousku docela chybělo. EBEL je sice skvělá soutěž, ale není tam tolik fanoušků. Výjimkou bylo jen Znojmo a maďarský Fehérvár, jinak se tam moc nefandí,“ dodal.

Příznivci Zubrů se tak mohou těšit na novou tvář, Radek Číp jim posílá jasný vzkaz. „Fanoušci ode mě mohou očekávat stoprocentní nasazení jak do útoku, tak i do obrany. Nic nevypustím a chci přispět k tomu, abychom odehráli úspěšnou sezonu.“

„O Radka Čípa jsme hodně stáli. Jsme moc rádi, že došlo k dohodě o spolupráci a vybral si pro své další působení právě nás. Měl by dostat na ledě hodně prostoru a být velkou posilou. Věříme, že všechny předpoklady naplní," řekl k příchodu nové akvizice sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.