Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ve 22 letech starty za MEO v páté sezoně. Letí to hrozně rychle, culí se Dvořák

Ve 22 letech starty za MEO v páté sezoně. Letí to hrozně rychle, culí se Dvořák
P ř e r o v – Další jméno na soupisce pro příští sezonu Chance ligy odkryli hokejoví Zubři. Vedení klubu prodloužilo spolupráci s útočníkem Filipem Dvořákem. Odchovanci brněnské Komety je stále teprve 22 let, modrožlutý dres ale obleče již pátou sezonu v řadě. Společně s ním mají Hanáci v tvořícím se týmu celkem čtrnáct hráčů – jednoho brankáře, čtyři obránce a devět útočníků.

V Přerově se poprvé objevil v sezoně 2015/16. Tehdy Filip Dvořák, ještě jako junior, zaznamenal za Zubry dva duely. V následujícím ročníku už jich bylo podstatně více – 33 v prvoligové základní části a osm v play-off. Brněnský rodák je navíc vyšperkoval svými premiérovými góly na seniorské úrovni. Ten úplně první vstřelil v domácím zápase Kladnu, Přerované zkraje října 2016 pokořili Rytíře 4:0.

V sezoně 2017/18 patřil Dvořák ke stálicím zubří sestavy. Platit to mohlo i pro zatím poslední kolotoč druhé nejvyšší soutěže. Kdyby obratného útočníka nepoznamenalo vleklé zranění ramene. Kvůli němu naskočil do ostrého zápasu místo v září až v prosinci. „Teď už je ale všechno v pohodě. V letní přípravě si akorát dávám větší pozor, abych dělal cviky technicky správě," odmítl majitel 29 extraligových startů, že by jej prodělané zdravotní problémy omezovaly.

Stále je mu teprve 22 let, za Přerov ovšem už zapíše odehraná utkání v páté sezoně v řadě. „Když to slyším, jsem dost překvapený. Čas letí hrozně rychle," usmál se. S koncepcí MEO, která cílí na mladé hráče, se mu otvírá slušná šance výrazněji se prosadit. „V Přerově je to momentálně dobře nastavené pro rozvoj hráčů, nejen těch mladých. Budu se snažit, abych se co nejlépe nachystal na sezonu. Doufám, že se nám v lize bude dařit a náš hokej bude fanoušky bavit," poznamenal Filip Dvořák.