Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Nová tvář pro přerovský tým, dres Zubrů bude oblékat urostlý obránce Jakub Kubeš

Nová tvář pro přerovský tým, dres Zubrů bude oblékat urostlý obránce Jakub Kubeš
P ř e r o v – Potvrzení celé řady známých jmen střídá odhalení první zcela nové tváře pro nadcházející sezonu 2019/20. Dres přerovských Zubrů bude oblékat dvaadvacetiletý obránce Jakub Kubeš, který v posledních třech sezonách hrál polskou extraligu za Jastrzebie.
Obránce Jakub Kubeš hokejově vyrostl v Brně, je odchovancem tamějšího Warrioru. Poté ovšem dal přednost sousední Kometě, ve které prošel kategoriemi staršího dorostu a juniorů. I přes svůj nízký věk už má za sebou zahraniční štaci, navíc vydařenou. V polském Jastrzebie strávil dvaadvacetiletý Kubeš celé tři roky a patřil k defenzivním pilířům. Během uplynulé sezony se dokonce stal nejproduktivnějším obráncem (41 zápasů, 7+10). V týmu GKS působil společně s Jakubem Grofem, novým asistentem trenéra Vladimíra Kočary.

Nyní ale přichází návrat zpět do Česka. Bez šesti centimetrů dvoumetrový zadák zvolil pro své další působení Zubry. „Chtěl jsem se už ze zahraničí vrátit zpátky a rád bych se tady prosadil. Když se Přerov ozval s nabídkou, tak jsem se dlouho nerozmýšlel. Byla to ideální varianta. V Polsku ten hokej tolik netáhne, ale tady je zájem o něj obrovský. Na to se moc těším,“ řekl novic v přerovském týmu.

S Přerovem už Kubeš trénuje od konce dubna. Po třech týdnech přípravy samá pozitiva. „Hodně se mi tady líbí zázemí i styl našich tréninků. Stadion je pěkný, malý, útulný. Věřím, že se nám nejen na něm bude dařit a fanoušci budou spokojení,“ dodal.

„Jakuba jsme sledovali už v minulé sezoně. Je to mladý obránce s výbornými parametry a s perspektivou se dále zlepšovat. Věříme, že u nás naváže na velmi dobré výkony ze svého předchozího působiště. Domluvili jsme se na smlouvě na jeden rok,“ okomentoval Kubešův příchod sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Foto: www.radio90.pl