ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Fanděme na stadionu slušně a pojďme si společně užít play-off, vyzývají Zubři

Fanděme na stadionu slušně a pojďme si společně užít play-off, vyzývají Zubři
P ř e r o v - Na základě posledních událostí, zejména během důležitého domácího duelu s Litoměřicemi, ve kterém došlo i vinou vyostřené atmosféry na ledě k nesportovnímu chování diváků, se klub HC ZUBR Přerov rozhodl vydat následující zprávu.
V minulém týdnu Český svaz ledního hokeje rozhodl o zúžení Extraligy juniorů, kvůli kterému HC ZUBR Přerov už nebude jejím účastníkem. Chápeme rozhořčení fanoušků a oznamujeme, že klub již podniká právní kroky k obraně své dlouhodobé a koncepční práce s mládeží. V žádném případě ale nesouhlasíme s vulgárním stylem fandění, například formou chorea, které se objevilo během zápasu s Litoměřicemi, a žádáme fanoušky, aby se podobných způsobů projevu vyvarovali.

Čeká nás play-off Chance ligy, ve kterém je naším cílem probojovat se do semifinále. Víme, že naši fanoušci umí i bez vulgarit vytvořit skvělou atmosféru, která bude pro soupeře nepříjemná, a jsou hnacím motorem našeho týmu. Věříme, že společně to dokážeme!

Rozhodně nechceme s Českým svazem ledního hokeje bojovat. Chceme bojovat o semifinále pouze na ledové ploše a s naším šestým hráčem na tribunách. V případě dalších provinění nás čeká výrazné navýšení pokuty a uzavření sektorů v MEO Aréně.

Pokuty udělené Disciplinární komisí v sezoně 2018/19

  • 5 000,- Kč za pro použití pyrotechniky v zápase s Kladnem (12. 11. 2018)
  • 3 000,- Kč za vhazování předmětů na střídačku hostů a na led v zápase s Prostějovem (26. 01. 2019)
  • 5 000,- Kč za vhazování předmětů a piva na střídačku hostů v zápase s Kladnem (30. 01. 2019)
  • 10 000,- Kč za vhazování piva na střídačku hostů v zápase s Litoměřicemi (16. 02. 2019)

Házení piva či jiných předmětů jak na střídačku hostujícího týmu, tak i na ledovou plochu je něco, co k fandění na zápasech nepatří. Klub HC ZUBR Přerov proto přistupuje k následujícím opatřením. Při dalších podobných incidentech bude viník předán Policii ČR a v případě udělení pokuty bude tato po něm vymáhána. Klub také může sáhnout i k odebrání permanentní vstupenky nebo udělit zákaz vstupu do MEO Arény.

Věříme, že se nepříjemné situace v následujících zápasech nebudou opakovat a klub HC ZUBR Přerov nebude muset k podobným opatřením sáhnout.