Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři v posledních sekundách vyrovnali, v prodloužení zápas se Slavií otočili

Zubři v posledních sekundách vyrovnali, v prodloužení zápas se Slavií otočili
P ř e r o v – Napínavý průběh mělo utkání přerovských hokejistů se Slavií Praha. Sešívaní v MEO Aréně dlouho drželi těsný jednobrankový náskok, který se Zubrům nedařilo dotáhnout. Zakletou slávistickou klec odčaroval teprve po třech čtvrtinách hrací doby nebojácný Moučka. Celek z hlavního města Hanákům zanedlouho znovu odskočil, vyrovnání obstaral 3,7 sekundy před vypršením třetí třetiny Sikora. V prodloužení se Přerovanům naskytla přesilovka čtyř proti třem, kterou přetavil v obrat neúnavný obránce Zbořil. Svěřenci trenérů Kočary a Sklenáře získali cenné dva body.
47.kolo, středa 16.1.2019
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
3:2p
(0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Moučka (T. Doležal), 60. Sikora (T. Doležal, Sýkora), 64. Zbořil (Sýkora, Pala) – 3. Šteiner (Heldák, Hrdinka), 50. Ondráček (Krejčík, Kubica). Rozhodčí: Obadal, Kašík – Novák, Zedník. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1754. Střely na branku: 46:24. Zblokované střely: 10:6. Vhazování: 42:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Klimeš – Krisl, Černý, Pala, Malina, Ferenc, Novotný, Zbořil – T. Doležal, Pšurný, Tomi – Sikora, Sýkora, M. Kratochvil – Goiš, Hejcman, Navrátil – Dvořák, Moučka, Indrák
Růžička – Hrdinka, Novák, Drtina, Štibingr, Duda, Saňa, Barák – J. Doležal, Vrdlovec, Furch – Krejčík, Kubica, Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šteiner

Komentář k zápasu

Už v polovině třetí minuty nabídl zápas 47. kola první branku. Hosté si přihráli puk po mantinelu, který Zubři nestačili pokrýt a před Klimešem se rázem zjevil osamocený David Šteiner, jenž otevřel skóre zápasu. Před půlí třetiny se domácím naskytla dvojnásobná přesilová hra, ani Krisl ani Pala však neuspěli. Doslova obří šanci přerovského Doležala zlikvidoval v 16. minutě Růžička, jeho bratr v dresu Slavie pak promarnil přihrávku Vrdlovce k volné tyči.

Po úvodní třetině, ve které se zadařilo více Slavii, se brzy nabídlo přesilové hry právě hostům. Tato disciplína však nepomohla ani jim a ani Hanákům, kteří si zanedlouho znovu zahráli proti třem bránicím v poli. Perfektní zákrok vytáhl později na Kubicu Klimeš, na opačné straně tváří v tvář Sikorovi slavil malý úspěch Růžička.

Do třetí třetiny bylo nutné přidat na bojovnosti, pokud Zubři chtěli pomýšlet na body. Vedoucím celkem však stále byli Pražané, činit se tak museli hlavně domácí. Zbořil nevyužil dálnice, která se před ním zjevila, s gólem tak po dlouhých 140 minutách musel přijít až Jaroslav Moučka, který nic nevymýšlel, pronikl po levém křídle a parádně zavěsil.

O minutu později ovšem bylo jednogólové manko zpět. Kubica prchal po pravé straně, Zubři se jej ale snažili zastavit tak vehementně, až si pádem vytlačili Klimeše z brány a pro Martina Ondráčka nebylo problémem skórovat.

Slavia nadále podávala kvalitní defenzivní výkon a Zubři svůj tlak zvýšili odvoláním Klimeše před koncem. Hra vabank byla úspěšná. Pšurný nahodil kotouč do skrumáže před Růžičkou, odkud jej rychle vydoloval Marek Sikora a 3,7 vteřiny před koncem poslal mač do prodloužení.

V čase 63:20 se domácí dočkali druhé využité početní výhody večera. Kapitán Sýkora našel z pravého kruhu hokejku před bránou čekajícího Mikuláše Zbořila, od níž zaplul puk do brány Pražanů, a o příjemci dvou bodů do tabulky tak bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Vzhledem k průběhu jsme za dva body rádi. V zápase jsme ale měli štěstí, které se k nám nemusí přiklánět pořád. Slavia hrála velice dobře, výborně blokovala střely. V předbrankovém prostoru byla lepší než my. Pokud chceme mít úspěšnou sezonu, musíme to zlepšit. Jsme strašně rádi, že jsme góly do slávistické branky „dokopali“, ovšem příště by to nemuselo stačit. K brankám Slavie – první jednoznačně neměla platit, druhá byla regulérní.