ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Výborný Klimeš vynuloval benátecké střelce, výhru trefil v přesilovce Sýkora

Výborný Klimeš vynuloval benátecké střelce, výhru trefil v přesilovce Sýkora
B e n á t k y N / J – První výhru pod novými trenéry slaví hokejisté Přerova. Vybojovali ji v Benátkách nad Jizerou, které zdolali fotbalovým poměrem 1:0. O jediný gól zápasu se v polovině druhé třetiny postaral kapitán Zubrů Tomáš Sýkora, který využil přesilovou hru. Parádní výkon předvedl gólman Hanáků Lukáš Klimeš, jenž zneškodnil bezmála tři desítky soupeřových střel a připsal si třetí čisté konto v sezoně. Předtím naposledy neinkasoval v prosinci právě proti týmu ze středních Čech.
45.kolo, sobota 12.1.2019
HC Benátky nad Jizerou - HC ZUBR Přerov
HC Benátky nad Jizerou - HC ZUBR Přerov
0:1
(0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Sýkora (Pala, Sikora). Rozhodčí: Jechoutek, Wagner – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 267. Střely na branku: 30:28. Zblokované střely: 15:17. Vhazování: 24:39. Průběh utkání: 0:1.
Schwarz – Kunst, Kolmann, Havlín, Žůrek, Maier, Niko, Poizl – Průžek, Chrtek, Wiencek – Špaček, Šír, Dlouhý – Teplý, Najman, Rychlovský – Burda, Bittner
Klimeš – Zbořil, Černý, Pala, Malina, Hamrlík, Novotný – Doležal, Pšurný, Tomi – Sikora, Sýkora, M. Kratochvil – Goiš, Hejcman, Š. Kratochvil – Kovařík, Moučka, Dvořák

Komentář k zápasu

Úvodní desetiminutovka byla ve znamení hned pěti vyloučení. Hned po půl minutě hry si šel nedobrovolně odpočinout Černý za faul vysokou holí. Čtyřminutovou přesilovku Benátečtí měli jen polovinu jejího času, neboť se záhy síly vyrovnaly. Ještě, než se ale tak stalo, zahrozil při vlastním oslabení Doležal, jehož pokus ukryl Schwarz do své lapačky. Při svých přesilovkách byli Benátečtí aktivní, avšak nedokázali si vytvořit úspěšný střelecký pokus, který by je dostal do vedení.

Přerovští naopak trpělivě čekali na své šance a využívali chyb domácích hráčů. Velkou šanci měl v osmé minutě Hejcman, jehož pokus jen těsně minul domácí branku. Velká příležitost na straně Benátek přišla s desátou minutou, kdy se puk po ose Teplý – Kolmann - Průžek dostal až k Wiencekovi, jehož střelu z předbrankového prostoru dokázal Klimeš vyrazit. Oba týmy si poté vytvořily své šance, oba brankáři ale dokázali držet své týmy na nule, co se inkasovaných gólů týče. Úvodní třetina nabídla výborný hokej, plný osobních soubojů a bylo jasné, že ani jeden z týmů nenechá svému soupeři kousek ledu zadarmo.

Úvod prostředního dějství patřil hostům, kteří pořádně zatopili Benáteckým před brankářem Schwarzem. Přesto se ale do slibných šancí dostali i domácí. Jednu z největších měl obránce Kolmann, který sekundu před koncem přerovského trestu vypálil od modré a brankáři v přerovských službách muselo notně zazvonit v uchu. Následně si šel na trestnou lavici odpočinout i obránce Kunst, který musel sledovat úvodní, a jak se později ukázalo také jediný, gól Přerova. Domácí bránili kvůli zlomené hokejce ve třech a ačkoliv se snažili ze všech sil, nedokázali zabránit střele Tomáše Sýkory, po níž se puk přes Schwarzovy betony dostal za brankovou čáru.

Hostům tento gól vliv energii do žil a při dalším benáteckém oslabení mohlo být s domácí družinou ještě hůře, Hejmanova dorážka jen těsně minula tyčku Schwarzovy branky. Benátecký gólman zažíval perné chvíle i na samém konci druhé třetiny, hubený náskok soupeře ale nedovolil navýšit a potvrdil svou formu z posledních duelů.

Ve třetí třetině se Benátečtí dostali do mnoha dobrých příležitostí, avšak ani Rychlovský, ani Teplý nedokázali své šance přetavit ve vyrovnávací gól. Také závěrečná dvacetiminutovka přinesla několik vyloučených hráčů, ani jeden tým už ale své početní výhody nevyužil. V posledních deseti minutách muselo přerovskému kotli několikrát zatrnout, nejvíce asi při šanci Najmana, jenž byl nikým nehlídaný v těsné blízkosti brankáře Klimeše, avšak nepovedlo se mu zakončit.

Pěknou akci předvedlo i duo Havlín - Šír. První jmenovaný objel elegantně přerovskou branku, Šírovo zakončení ale letělo mimo tři tyče. Překvapit Klimeše se nepovedlo ani Teplému, který střílel ihned po buly. Čtyři minuty před koncem duelu přerovští hráči zvedali znovu ruce nad hlavu a radovali se z druhé branky, rozhodčí však rozpažil kvůli dosažení branky vysokou holí. Ani závěrečná hra bez brankáře benátecké družině nepomohla a Přerov se tak mohl radovat ze třech bodů do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme viděli z obou stran dost faulů, takže jedním z důvodů nepovedeného zápasu dnes byly i neproměněné přesilovky, v nichž se nám v minulých kolech dařilo. Dnes jsme si jimi zkrátka nepomohli. Soupeř jednu přesilovku využil, a tím rozhodl. Pro naše mladé mužstvo to byl těžký zápas, protože Přerov má zkušené a silové mužstvo. Odehráli jsme ale vyrovnanou partii a rozhodně se nemáme za co stydět. Remíza by dnešnímu zápasu slušela. My našemu mužstvu, kromě toho, že se nepodařilo vstřelit branku, nemáme co vytknout.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Bylo to hodně kvalitní utkání, které bylo bohužel často přerušováno častým vyloučením. Podobnou výhru jsme potřebovali, udělali jsme pro to maximum a za tři body jsme strašně rádi.