ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Přerované mají ze ZUBR Cupu kompletní medailovou sbírku, letos skončili třetí

Přerované mají ze ZUBR Cupu kompletní medailovou sbírku, letos skončili třetí
P ř e r o v – Předloni zlato, loni stříbro a letos bronz. Taková je bilance hokejistů Přerova z uplynulých tří ročníků prestižního turnaje ZUBR Cup. Třetí místo obsadili Zubři v konkurenci soupeře z CHANCE LIGY Jihlavy, týmu ze slovenské nejvyšší soutěže Nových Zámků a účastníka Tipsport extraligy Zlína. Právě s Berany se střetli v posledním turnajovém zápase. Podali bojovný a srdnatý výkon, scházela jen lepší koncovka.
ZUBR Cup, čtvrtek 16.8.2018
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
1:4
(0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Goiš (Zbořil, Pšurný) – 5. Šlahař (Valenta, Popelka), 9. Ondráček (Werbik, Valenta), 30. Kulda (Valenta), 60. Herman (Kulda). Rozhodčí: Fiala, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1539. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4. Nejlepší hráči: Martin Novotný – Tomáš Valenta.
Klimeš – Malina, Černý, Novotný, Zbořil, Pala, Pohl, Padrnos, Šefl – Doležal, Sýkora, Rachůnek – Sikora, Pšurný, Šimeček – Goiš, Hejcman, Navrátil – Procházka, Moučka, Kratochvil
J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Dluhoš, Valenta, Matějíček, Hamrlík – Kulda, Werbik, Ondráček – Herman, Fořt, Puliš – Fryšara, Popelka, Šlahař – P. Sedláček, Karafiát, Václavek

Komentář k zápasu

Do posledního klání ZUBR Cupu vstoupili oba celky poměrně aktivně, s větší vervou to však byli Zlínští, kteří se snažili hrozit ze všech pozic. První velká šance v podstatě ani nepřišla a v čase 5:00 už se u jednoho z celků rozsvítila jednička. V loni zde působící Jakub Šlahař, jenž nyní hájil barvy Zlína, nabral rychlost na pravém křídle a od vzdálenosti kruhu pro vhazování vyslal střelu nápřahem na zadní tyč Klimeše.

Přerovští se o tři minuty později provinili nedovoleným způsobem a Zlín svou výhodu po 21 sekundách proměnil. Křižná přihrávka Werbika prošla mezikružím až k Jiřímu Ondráčkovi a ten se z první do odkryté klece nemýlil. První část ještě obstarala množství příležitostí, povětšinou zlínských, ale ani například úprk Kuldy na Klimeše už další změnu stavu nepřinesl.

První třetina sice nabídla dobrou podívanou, ale ta následující byla ještě o stupeň lepší. A povedená byla hlavně ze strany Přerova. V tutovkách ale nejprve neuspěli Pšurný, Moučka v chumlu hráčů, ani Kratochvil v samostatném úniku. Ve 25. minutě dotíral Goiš na brankovišti, Procházka nevyužil pas Navrátila v přečíslení a poté se náležitě uplatnilo pořekadlo „nedáš – dostaneš“. Třetímu gólu Zlína sice předcházelo přečíslení Fořta s Karafiátem, ale o chvíli později se před Klimešem shromáždilo velké množství hráčů, přes které nemohl na Valentovu střelu a následnou dorážku Edgardse Kuldy brankář Přerova vůbec nic vidět.

Dobře hrající Zubři se ale nenechali zchladit a už o dvě minuty později se soupeři vrátili na dvoubrankový dostřel. Na trestnou zamířil Dluhoš a Přerov trestal hned o třináct vteřin později. Pšurného střelu ztečoval na brankářův beton Zbořil tak, že se jej mohl rychle zmocnit Jiří Goiš a zavěsit obratem pod víko. Hra se poté docela uklidnila až ke konci třetiny, Sýkora ani Malina ale další změnu skóre neobstarali.

Třetí třetina se od předešlého stylu hry poměrně odklonila. Ze hry vymizely četné střelecké pokusy a žádné vzrušení ani nepřinesla dvě zlínská vyloučení. Až v 50. minutě měl náznak dobré příležitosti Herman, o chvíli později přerovští Moučka s Hejcmanem nevyužili brejkového přečíslení. Třetí třetina nakonec nezůstala bez branky, v čase 59:26 se do střeleckých statistik zapsal ještě Jakub Herman když za Klimeše usměrnil střelu Kuldy.

V doplňkových nájezdech zvítězili zlínští Ševci zásluhou Edgardse Kuldy a po výhře 4:1 nad Zubry si na ZUBR Cupu nakonec obhájili prvenství z minulého roku.

Konečné pořadí ZUBR Cupu: 1. PSG Berani Zlín, 2. HC Nové Zámky, 3. HC ZUBR Přerov, 4. HC Dukla Jihlava.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Alespoň tak, jak jsem zápas viděl já, si nemyslím, že by výsledek 1:4 úplně odpovídal průběhu zápasu a tomu, co jsme na ledě předvedli. Náš výkon byl velice slušný a vytvořili jsme si řadu střeleckých příležitostí, ale Zlínu zaprvé výborně zachytal gólman a zadruhé jsme se trochu dostali do problému prosadit se ve střeleckých příležitostech, takže zase máme na čem pracovat. Celý turnaj jinak hodnotím velmi pozitivně. Myslím si, že hra mužstva získává svou tvář a že se pomalu začínají integrovat noví hráči. Během těch tří týdnů, které nám zbývají do soutěže, by to už mohlo mít nějakou hlavu a patu. Samozřejmě, práce je stále dost. Dnes a zítra proběhnou jednání o víceméně už posledních hráčích, které bychom chtěli do mužstva zařadit a pokud všechno dobře dopadne, tak od pondělí už bychom měli trénovat s kádrem, který se představí v soutěži.