Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři potvrdili pokračování Roberta Černého. Obránce chce dál odvádět poctivou práci

Zubři potvrdili pokračování Roberta Černého. Obránce chce dál odvádět poctivou práci
P ř e r o v – Obranné řady Zubrů posílil na začátku letošního roku. Své služby dostatečně osvědčil, a proto s ním Hanáci uzavřeli smlouvu i na sezonu 2018/19. Robert Černý u nich bude hostovat z extraligového Chomutova, který vlastní jeho hráčská práva. V Přerově by rád navázal na své dosavadní výkony.

Černý přišel do týmu Zubrů koncem ledna 2018. Posílil ho na sklonku přestupového období, paradoxně poté, co na Hané odehrál zápas za svůj předchozí klub – Kadaň. Pro odchovance severočeského celku to v kariéře znamenalo velký skok. „Byl jsem hlavně rád, že si můžu zahrát play-off a nabírat další zkušenosti. Hodně mi pomohlo, že mi to v Přerově vyšlo,“ přiznal obránce, který ve 14 startech za modrožluté nasbíral tři kanadské body za gól a dvě asistence.

Výraznou změnu zažil i co se týče návštěvnosti. Zatímco v Kadani se na zimním stadionu choulilo pár nejvěrnějších příznivců, v přerovském prostředí chodily na hokej pravidelně tisícové davy. „Svoje působení v Přerově považuji zatím ve všech směrech za jednoznačně pozitivní. Lidé v klubu i fanoušci jsou skvělí. Jediná malá kaňka bylo play-off se Slavií, od něj jsme všichni čekali víc,“ netajil se Robert Černý.

V sérii s Pražany byly podle jeho názoru velmi klíčové první dva zápasy. V Edenu se Zubři gólově prosadili pouze dvakrát. „Kdybychom tam alespoň jeden zápas urvali na svou stranu, vypadalo by to jinak,“ tvrdí dvaadvacetiletý zadák. Za MEO bude nastupovat i v příští sezoně. „Jsem rád, že jsme se domluvili. Doufám, že sezona bude zase povedená. Moc se na ni těším,“ svěřil se s tím, že hlavně na Moravě očekává zajímavé souboje. „Věřím, že znovu postoupíme do play-off a tam se pokusíme o to, co nám loni nevyšlo. Dojít do semifinále!“ hlásí Robert Černý.

„Poté, co nás v loňské sezoně posílil před play-off, se Robert Černý uvedl velice dobře. Trenéři s ním byli spokojení a skvěle zapadl do kabiny. Jsme rádi, že jsme ho mohli podepsat na tento rok. Doufáme, že naváže na loňské výkony,“ řekl k obráncově pokračování v Přerově sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.