ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

MEO Aréna se dočkala nového ozvučení, beden s reproduktory ze stropu visí více

MEO Aréna se dočkala nového ozvučení, beden s reproduktory ze stropu visí více
P ř e r o v – Modernizací prošla část vybavení MEO Arény, domovského stadionu přerovských Zubrů. Od první poloviny června má nové ozvučení. Každému návštěvníkovi jakéhokoliv utkání zkvalitní poslechový zážitek. Oproti původnímu nedostačujícímu ozvučení má více beden s reproduktory nebo vyšší výkon.

Nejvýraznější viditelnou částí nového ozvučení MEO Arény jsou bedny s reproduktory. Nacházející se zavěšené ze stropu na třech místech nad hrací plochou. Součástí modernizace je také nový mixážní pult v rozhlasové kabině či sada bezdrátových mikrofonů a větší komfort budou mít také hlasatelé v boxu časoměřičů. Výkon ozvučení stoupl oproti původnímu o 26 kilowattů na celkových 32 kilowattů.

Výměnu ozvučení financovalo statutární město Přerov, které je vlastníkem zimního stadionu. Nebylo však jediným subjektem, jenž v tomto případě investoval. „MEO Aréna už nové ozvučení nutně potřebovala. Původní bylo dávno za svou životností a diváci při utkáních spíše trpěli, než aby si plně užívali hokejových zážitků. Od svého příchodu do funkce jsem bral rekonstrukci ozvučení jako jednu z největších priorit. Rok a půl se nám ale nedařilo posunout projekt dál od žádostí a úvah," řekl Ondřej Hnila, obchodní a marketingový manažer Zubrů.

"Začátkem února jsme se tedy rozhodli, že vypracování projektu na rekonstrukci ozvučení budeme financovat z vlastních zdrojů. Kompletně připravený projekt jsme poté předali do rukou zástupců odboru majetku města Přerova. Následně se rozběhlo výběrové řízení. I přesto, že se město Přerov nakonec rozhodlo pro jiné řešení než bylo v projektu, tak jsme moc rádi, že se podařila instalace ozvučení před začátkem sezóny a pevně věříme, že nové ozvučení posune zážitek ze sledování přerovského hokeje o pořádný kus dále,“ dodal Hnila za klub HC ZUBR Přerov, jenž je nejčastějším uživatelem stadionu.