ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

V zubří ekipě pokračuje zadák Jiří Běhal. Chci se napevno zabydlet v sestavě, plánuje

V zubří ekipě pokračuje zadák Jiří Běhal. Chci se napevno zabydlet v sestavě, plánuje
P ř e r o v – O dalšího hráče se rozšířily obranné řady přerovských Zubrů. Žlutomodrý dres na sebe opět oblékne Jiří Běhal, který bude na Hané stejně jako v předešlých dvou letech hostovat z Karlových Varů.

Jednání o Běhalově pokračování v Přerově se obešla bez komplikací. „Troufám si říct, že zájem byl oboustranný. Čekalo se jen na vyjádření klubu, jehož jsem kmenovým hráčem, tedy Karlových Varů,“ svěřil se.

Právě na zápasy WSM ligy s Energií se Jiří Běhal velmi těší. „Ve Varech jsem působil v ruské juniorské soutěži (MHL – pozn. red.). Dá se říct, že půlku jejich týmu znám, nebo jsem s těmi kluky přímo hrál. Mám tam spoustu kamarádů,“ prozradil třiadvacetiletý bek.

S radostí vyhlíží také duely, jež Přerovské čekají na domácím srpnovém turnaji ZUBR Cup. „Přijedou velice zajímavé týmy,“ připomněl Běhal souboje s prvoligovým protivníkem Slavií Praha, účastníkem EBEL ligy Znojmem a extraligovým Zlínem.

Momentálně si přerovský rodák a odchovanec užívá volna, suchou letní přípravu totiž už Zubři mají za sebou. „Pod kondičním trenérem Tomášem Tomigou se připravuji již nějaký ten rok, takže vím, co od něj mám očekávat. I když vždycky přijde s nějakou novinkou, respektive mírnou změnou,“ glosoval Jiří Běhal. „Přípravu jsme každopádně všichni odmakali bez vážnějších zranění a nebojím se říct, že jsme po fyzické stránce na novou sezonu dobře připraveni,“ pravil odhodlaně.

Čas dovolené tráví hokejista, který v loňském ročníku nastupoval kromě Zubrů zejména za druholigový Nový Jičín, převážně doma na Hané. „Na pár dní ale pojedu i do zahraničí, do Chorvatska,“ libuje si.

Pro příští sezonu WSM ligy by se Jiří Běhal rád napevno zabydlel v přerovské sestavě. „Je to určitě lepší varianta, než kdybych musel jezdit ještě někam jinam. Chci hrát jen za Přerov a doufám, že budeme co nejvíce vyhrávat. Rád bych se na tom podílel v co největší míře,“ vylíčil své přání.