Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Tvořící se kádr Zubrů se rozrostl o bratrské duo. Zůstávají Matouš a Šimon Kratochvílové

Tvořící se kádr Zubrů se rozrostl o bratrské duo. Zůstávají Matouš a Šimon Kratochvílové
P ř e r o v – Bratři, jak se patří. Dvojčata Matouš a Šimon Kratochvílovi pokračují na půdě klubu, který je hokejově vychoval. Oba útočníci se přerovským Zubrům upsali na následující sezonu, tedy na hrací ročník WSM ligy s letopočty 2017/2018.

Matouš Kratochvíl si za Přerov v loňském prvoligovém maratonu připsal 55 startů a deset kanadských bodů. Vytáhlý útočník si je vysloužil za čtyři branky a šest asistencí. Cíl pro další sezonu má jasný. „Chci se pochopitelně zlepšit a rád bych se v sestavě dostal do prvních dvou pětek. Motivace mi tedy rozhodně neschází,“ neskrýval Matouš Kratochvíl.

Během letní přípravy si do sytosti vyzkoušel i fotbálek, v němž společně se spoluhráči absolvoval tři turnaje. „Když to hrajete jako nějakou plácanou, nic vám to nedá. Ale trenér nás učí různým míčovým hrám a poznatky z nich se pak dají využít i na ledě,“ prozradil a vyjmenoval konkrétní příklady: „Běhání s protihráči, jejich přebírání a nepředržování. Člověku to pro určitou taktiku na ledě může určitě pomoci.“

Hned v prvním zápase nové sezony čeká Zubry bitva o Hanou s Prostějovem. „Vždycky to byly výborné zápasy, mimo jiné samozřejmě také vyhrocené. Je jedno, jestli s Prostějovem hrajeme mistrovský zápas nebo přípravné utkání, oba týmy do toho jdou tak jako tak naplno. Moc se na toto derby těším. Přijde plný dům, bude výborná atmosféra a také kvalitní hokej,“ pochvaluje si Matouš Kratochvíl, který v březnu letošního roku v dresu Zlína okusil extraligové play-out.

„Ukázalo mi to, že hokej v extralize je rychlejší a tolik se tam netahají kotouče. Přidalo mi to i na sebevědomí, že jsem si zahrál vyšší soutěž. Rozhodně bych chtěl jednou v extralize působit,“ přiznal forvard, jenž za Berany zaznamenal svou premiérovou trefu na scéně tuzemské nejvyšší hokejové soutěže.

Spolu s Matoušem Kratochvílem bude za Přerov dál bojovat i jeho bratr Šimon. „Nějaká bratrská rivalita a hecování mezi námi panuje,“ přiznal Matouš Kratochvíl. „Vztah s bráchou ale máme suprový a na spolupráci s ním se těším. Když spolu hrajeme v jedné formaci, není to špatné,“ připustil s úsměvem jeho sourozenec Šimon a přidal vysvětlení: „Brácha je silový typ hráče, čehož rád využívám. Já se zase zaměřuji spíše na tu technickou stránku hry.“

Rozhodování Šimona Kratochvíla pro pokračování v zubřím mužstvu nebylo vůbec složité. „V Přerově jsem doma, mám tady rodinu, kamarády, vždycky se mi tu hrálo dobře. Myslím si, že jsem ještě moc mladý na to, abych někam odcházel. Hodlám se prosadit a zlepšovat se v Přerově. Dohoda s Pavlem Hanákem (sportovním manažerem Zubrů – pozn. red.) byla naprosto bez problémů,“ pronesl.

Mezi bitvami WSM ligy vyhlíží dvaadvacetileté křídlo mimo jiné i střetnutí ve Vsetíně. „Máme tam babičku s dědou, ze Vsetína pochází máma. Na jeho ledě to pro mě budou skvělé zápasy, jelikož se přijde podívat děda a také další členové rodiny,“ svěřil se Šimon Kratochvíl s tím, že fandit budou prarodiče jednoznačně Přerovu.