Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Myslím si, že to byl super zápas z obou stran. Oni ale dali víc gólů, lituje Tomáš Doležal

Myslím si, že to byl super zápas z obou stran. Oni ale dali víc gólů, lituje Tomáš Doležal
P r o s t ě j o v – Čtyřicáté kolo zavedlo zubří bojovníky na led hanáckého rivala z Prostějova. S ním měli přerovští hokejisté bilanci pěti výher v řadě a v letošní sezoně mu předtím nepovolili ani bod. Zprvu opatrné utkání nabralo od konce druhé třetiny spád, a nakonec se změnilo ještě v dramatickou přestřelku, která ve finále lépe vyzněla pro červenobílého soka. O dojmy ze čtvrtého hanáckého derby se podělil Tomáš Doležal jakožto autor poslední trefy Přerova.

Pro Tomáše Doležala, jenž se k mančaftu dvojice koučů Přecechtěl – Dočkal přidal poprvé na konci listopadu, to bylo už druhé hanácké derby. „Můžeme to hodnotit kladně. Myslím si, že ten zápas byl z obou stran odehraný dobře, i když nám vázla trochu koncovka. Nedali jsme nějaké šance, co tam byly, a to rozhodlo zápas,“ hodnotil 27letý křídelník prvního přerovského útoku pro úvod.

O rozhodujícím faktoru zápasu měl jasno. „Nedařily se nám přesilovky, které hrály velkou roli, protože Prostějov je využíval. My bohužel tolik ne, a navíc jsme v jedné z nich inkasovali hodně důležitý gól,“ pověděl. Prostějov je svou dobrou hrou v početních výhodách známý, ve středu navíc úspěšnost v nich vyšponoval nad celkových 25 % a jako vedoucí celek této statistiky má téměř sedmiprocentní náskok na druhý Frýdek.

Zápas s Jestřáby opět nabídl poměrně ospalý a opatrný začátek. Dění o čtyřicet minut později však bylo zcela opačného rázu. „Nemyslím si, že bychom to nějak podcenili. Spíše jsme chtěli začít hrát trochu jinak tu třetí třetinu, začít napadat a hned v prvním střídání jsme bohužel dostali gól zase naší chybou,“ litoval rodák z finské Jyväskylä, kde jeho otec Jiří na začátku devadesátých let trénoval A-mužstvo JYP. Ze strany Zubrů bylo dle jeho slov posledních patnáct minut duelu odehraných dobře. „Povedlo se nám tam dát ty góly. Akorát nás dnes celkově zklamala koncovka, štěstí nebylo na naší straně,“ pověděl sklesle.

V rozmezí 36. až 42. minuty domácí dravci skórovali hned čtyřikrát, a kromě otočení skóre se jim navíc povedlo vybudovat si velmi pohodlný náskok. „Rychle nám tam odskočili. Každému týmu se pak hraje jinak, když je to 5:1. Samozřejmě o co víc odskočí, tím je to pro ně lepší a pro nás horší. My jsme potřebovali dát gól hned na začátku třetiny, což se stalo opačně. Celá tato pasáž byla rozhodující,“ myslí si odchovanec pražské Slavie.

Zubři byli po většinu zápasu aktivnější. Výmluvně hovoří i počet střel na branku – 33:19 z pohledu Zubrů. Konečný výsledek ale dokazuje, jakým způsobem Jestřábi hostující celek vyškolili v produktivitě. „Myslím si, že 5 na 5 jsme odehráli slušně. Musíme se ale zaměřit na ty přesilovky a oslabení. Ani bych tak neřekl, že vyhrál šťastnější tým. Mají výborný kádr a poslední dobou hrají velmi solidně. Zase to nemůžeme brát, že když se prohrálo s Prostějovem, že je něco vyloženě špatně. Myslím, že to byl super zápas z obou stran, oni ale dali víc gólů,“ hodnotil s nadhledem.

Právě do gólových statistik se Tomáš Doležal, jenž bude oblékat modrožlutý dres minimálně do konce sezony, zapsal kontaktní brankou v 58. minutě. O její regulérnosti chvíli nebylo zcela jasno. „Nemyslím si, že to byla vysoká hůl. Ten puk padal dolů, když jsem ho trefil a nemyslím si, že bych byl někde výš. Možná jsem byl i o dost více pod břevnem a stoprocentně jsem si byl jistý, že to byl regulérní gól. Vůbec jsem nepřemýšlel, že by neměl platit,“ dodal přesvědčeně k svému třetímu gólu za Zubry.